Chi Nei Tsang – Organele emotiilor – partea 2

0

  • Cati dintre noi am fost antrenati sau ni s-a dat voie cu adevarat sa simtim? Emotiile ne ofera informatii daca suntem dispusi sa le experimentam. Din pacate, multi dintre noi sunt pe pilot automat in a rezista emotiilor , nepermitand sinelui propriu sa simta, ceea ce rezulta in acumulari emotionale in corp, sub forma unui mecanism de autoprotectie. Lasate nerezolvate, acestea sunt, in cele din urma, experimentate ca emotii, simptome mentale sau fizice (durere). Este foarte bine cand intelegem in cele din urma ca simtomele sunt o reactie sanatoasa la o situatie nesanatoasa atragandu-ne atentia catre problemele nerezolvate. Boala este o chemare catre sanatate – si cu cat spiritul este mai puternic, cu atat el va reusi sa isi vada sanatatea subreda si sa revina intr-o stare de echilibru. continuare: http://noulpamant.ro/articole/sanatate/chi-nei-tsang-organele-emotiilor-partea-1/

 DIGESTIA EMOTIONALA

Conform spuselor lui Gilles Marin, Director al Chi Nei Tsang Institute, SUA, unele incarcaturi emotionale nu se digereaza corect nicodata pentru ca sunt prea socante. „Daca cineva va zambeste pe strada simtiti ceva placut si care e relativ usor de digerat. Dar daca cineva vine la voi cu ura si agresivitate veti avea probleme in a digera raspunsul vostru si va lua mai mult timp ca acea emotie sa treca prin corpul vostru.”

Ceea ce nu se stie este faptul ca emotiile trebuie sa treaca prin tractul digestiv intocmai ca  mancarea, iar digestia emotionala slaba, aproape fara exceptie, conduce catre boala. Corpul fizic exprima constant, prin structura, metabolism, respiratie si miscari ce problema emotionala este cea mai importanta la un moment dat. Si pentru ca nu exista timp sau spatiu legate de corpul emotional, incarcaturile emotionale ale trecutului sunt prezente in corpul nostru pana in momentul in care ne ocupam de ele.

Pentru ca emotiile sunt irationale, ele nu au nevoie de explicatie, justificare sau rezolvare. Dar trebuie validate. Nu exista un lucru precum „nu ar trebui sa te simti asa.” Nu simtim emotii fara un motiv, cu toate ca se poate sa nu mai facem legatura cu motivele acestora. Emotiile nu pot fi rezolvate – doar depasi – prin atingerea constienta a incarcaturii lor, eliberandu-le din locul in care se ascund pentru a fi procesate in mod natural.

Obiectivul Chi Nei Tsang este acela de a ajuta oamenii sa creasca si ca se schimbe prin ascultarea corpului lor, nu prin repararea lor. ”

Un practicant Chi Nei Tsang nu incearca sa isi „repare” clientul. Cu o atitudine de curiozitate plina de compasiune, actioneaza pe post de intermediari, punand clientul in contact cu el insusi, pentru ca adevarul este ca „vindecarea vine numai din interior.” Asa ca atunci cand emotiile sunt declansate in timpul unei sesiuni, in loc sa incerce sa le inteleaga, clientul este ghidat sa devina constient de felul in care se simt. Li se da permisiunea sa fie cat de non-rationali posibil, astfel inlesnind contactul cu cele mai abstracte aspecte ale sentimentelor lor. Conform spuselor lui  Deepak Chopra, “In loc sa rezistam unei emotii, cel mai bun mod de a o disipa este sa intram in ea complet, sa o imbratisam si sa rezistam pe intreg parcursul ei”.

“Structura abdominala detine secretul viitorului si al scopului vietii unei persoane. Orice deviatie de la acest scop ne aduce in conflict direct cu noi insine si cauzeaza boli.”

ORGANELE IERTARII

Conform celor declarate de Mantak Chia, refuzul sau inabilitatea de a ierta si in consecinta de a te iubi pe tine si pe ceilalti, afecteaza toate organele noastre interne, modificand chimia lor si impiedicand cooperarea si echilibrul. Incarcaturile depozitate in celule ce in mod consecvent activeza toxine, trebuie sa fie difuzate.

Traumele se aseaza adanc in curgerile noastre energetice facand ca tendinta naturala a inimii catre iubire si compasiune sa devina obstructionata de o „retragere” din viata. Traumele pot fi dizolvate prin blandetea pacientului indreptata catre sine iar in momentul in care curgerea energiei interne este refacuta, aceasta poate curge mai departe, din nou, catre ceilalti.

Chi Nei Tsang usureaza clarificarea vietii emotionale dandu-ne ocazia sa ne cunoastem ca sa putem evolua si creste in directia sinelui nostru mai bun. Pe masura ce ne miscam in directia in care spiritul nostru vrea sa mergem, ne indeplinim in mod automat scopul vietii. Aceasta este adevarata sanatate.

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cel mai profund adevar al existentei umane

Eckhart Tolle este "intamplator" autor al cartii Un Nou Pamant si exact aceasta este tematica acestui documentar, in fapt o...

Închide