Chi Nei Tsang – Organele emotiilor – partea 1

0

Cati dintre noi am fost antrenati sau ni s-a dat voie cu adevarat sa simtim? Emotiile ne ofera informatii daca suntem dispusi sa le experimentam. Din pacate, multi dintre noi sunt pe pilot automat in a rezista emotiilor , nepermitand sinelui propriu sa simta, ceea ce rezulta in acumulari emotionale in corp, sub forma unui mecanism de autoprotectie. Lasate nerezolvate, acestea sunt, in cele din urma, experimentate ca emotii, simptome mentale sau fizice (durere). Este foarte bine cand intelegem in cele din urma ca simtomele sunt o reactie sanatoasa la o situatie nesanatoasa atragandu-ne atentia catre problemele nerezolvate. Boala este o chemare catre sanatate – si cu cat spiritul este mai puternic, cu atat el va reusi sa isi vada sanatatea subreda si sa revina intr-o stare de echilibru.

Chi Nei Tsang (pronuntat Chee Nay Tsang) va conduce in afara capului, catre inteligenta corpului vostru, dandu-va voie sa atingeti fara efort cauza problemelor pe care le-ati tinut indelung in voi „fara un gand anume asociat”. Acesta merge direct la originea problemelor de sanatate, incluzand raspunsurile psihosomatice pentru ca inteligenta corpului stie exact de ce are nevoie pentru a se vindeca – in masura in care va puteti da la o parte destul de mult pentru a ii da sansa de a o face!

Demistificarea masajului abdominal Chi Nei Tsang

Chi = Energie / Informatie  Nei = Intern  Tsang = Viscere / Organe

Chi Nei Tsang inseamna „lucrand energia organelor interne” sau „transformarea chi-ului organelor interne”. Aceasta a fost folosita de catre calugari de secole intregi, in zona muntoasa a Chinei taoiste, pentru a isi detoxifia, intari si rafina corpurile pentru indeplinirea celor mai inalte niveluri ale practicilor spirituale. In anii 70, a fost scoasa de sub aura de secret si adusa in vest de catre maestrul Mantak Chia  ca o ramura fizica a sistemului sau de vindecare „Tao Universal” (vezi ).

“Oamenii se antreneaza pentru a se misca mai bine, prin tot felul de exercitii; oamenii se educa pentru a se comporta mai bine in societate si la locul de munca. De ce sa nu ne antrenam si organele interne? Organele noastre interne detin cele mai adanci secrete ale noastre si sunt sursa vietii si a mortii.”

Practicienii Chi Nei Tsang, lucreaza asupra abdomenului cu atingeri profunde, superficiale si usoare, pentru a antrena organele interne ca sa functioneze intr-un mod mai eficient. La nivel fizic, manipularea Chi Nei Tsang ajuta corpul sa elimine efectele nemiscarii in exces, imbunatateste eliminarea, stimuleaza sistemele limfatic si circulator, intarind sistemul imunitar si rezistenta la boli.

Chi Nei Tsang poate fi folositor in cazul multor afectiuni declarate incurabile de catre altii, incluzand caliculi biliari, pietre la rinichi, diabetul, hipoglicemia, crampele menstruale, fibrozele si constipatia cronica. Ajuta de asemena la eliminarea tensiunii foarte adanci inradacinate. Ajuta la corectarea problemelor de postura rezultate din dezechilibrele viscerale, imbunatateste durerile lombare de gat si umeri, provenite din nealinierile structurale din pelvis si picioare.

Pe langa beneficiile la nivel fizic, unul dintre punctele forte ale Chi Nei Tsang rezida in a ajuta oamenii sa isi rezolve emotiile neprocesate ce stau ascunse in corpurile lor.

LIMBAJUL EMOTIILOR

In ciuda faptului ca alegerea cuvintelor ne arata deseori modul in care ne simtim realmente, putini oameni stiu ce organ depoziteaza anumite emotii; spunem ca suntem livizi, verzi de furie si amari (ficat si bila). Ca inimile noastre sunt pline de bucurie, ca avem inima franta sau rece; ca simtim un nod in stomac sau ca suntem inghetati de frica (rinichi).

Pe de alta parte, cand organele noastre sunt echilibrate si sanatoase, ele contin in mod natural virtutile iubirii, entuziasmului si respectului (inima), opitmismului si curajului (plamani), increderii, intelepciunii si blandetii (rinichi), generozitatii si bunatatii (ficat) si grijei si echilibrului (splina).

Adevarul este ca aceste asa numite virtuti exista deja in noi asezate adanc in organe. Defapt ele sunt cine suntem noi cu adevarat. Prin eliminarea blocajelor mentale si emotionale ce au condus la acumularea emotiilor negative in corp, Chi Nei Tsang reface curgerea sanatoasa de Chi (energie) pentru a putea fi din nou, in mod natural, acest sine virtuos.

“Zona abdominala cu organele si structurile sale intene, detine secretele unei persoane: lucruri pe care le ascundem de noi insine. Corpul detine o sumedenie de strategii pentru abordarea conflictelor, a istoriei personale, a personalitatii si a tendintelor”.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Hermetismul – introducere

Date istorice ale Hermetismului Hermes si Thoth Hermetismul isi ia numele de la zeul Hermes Trismegistos sau de trei ori...

Închide