Cele mai importante beneficii ale întinsului dimineața

0

Atunci când încercăm să introducem o rutină de exerciții dimineața poate fi o adevărată încercare. Colegiul American de Medicină Sportivă, totuși, sugerează că anumite tipuri de exerciții – cum ar fi întinsul (engl: Stretching) – poate fi cu adevărat eficient în primele ore ale dimineții. Pentru asta nu ai nevoie decât de câteva minute.

O postură mai bună

Potrivit NBC News există mai multe beneficii ale întinsului – precum îmbunătățirea posturii. Multe persoane, mai ales cei care stau în fața computerului pentru perioade lungi de timp, încep să aibă o postură deficientă ca rezultat al supra-întinderii mușchilor spatelui și al supra-contractării mulchilor pieptului. Dacă avem o rutină zilnică de întindere dimineața ce se concentrează pe relaxarea musculară ne poate fi extrem de benefic. Pe măsură ce mușchii devin tot mai flexibili, schimbările de postură vor deveni evidente.

Consiliul American al Exercițiilor sugerează că întinderile dimineața pot fi utile atunci când vine vorba de eliminarea durerilor și a tensiunilor din mușchi și încheieturi. Pentru că atât durerile cât și tensiunile se dezvoltă în timpul zilei, le simțim de multe ori dimineața – după ce corpul s-a odihnit o perioadă mai lungă de timp. Potrivit Asociației de Specialiști în terapie fizică din Colorado, durerile și încheieturile înțepenite dimineața apar din cauza creșterii nivelului de fluide din încheieturi și discurile șirei spinării cât timp corpul stă la orizontală. Pentru cele mai bune rezultate, folosește niște întinderi line pentru a încălzi corpul și pentru a evita durerile de încheieturi.

O circulație sangvină îmbunătățită

Colegiul american pentru Medicină sportivă spune că întinderile pot fi utile pentru îmbunătățirea circulației sangvine în întregul corp – inclusiv în creier. Cu toate că o circulație bună este importantă întreaga zi, poate fi în mod special crucială în timp primelor ore ale dimineții, pentru că mulți oameni își încep în grabă ziua după ce au dormit mai multe ore. O circulație sangvină optimă crește nivelul de concentrare și ascute simțurile.

Mai multă energie

Se poate întâmpla să ne găsim cu greu energia pentru o zi lungă și grea, ba chiar să pară câteodată imposibil. Experți de la Consiliul American al Exercițiilor sugerează că întinderile dimineața te ajută să ai mai multă energie întreaga zi. Întinderile previn letargia și senzația de oboseală.

sursa: http://www.livestrong.com/article/534327-daily-morning-stretching-exercises/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Exoplaneta WASP-12b este mai neagră decât asfaltul

WASP-12bExistă multe planete întunecate în Univers, însă WASP-12b aproape că nu reflectă lumina, ceea ce o face să pară negru pur....

Închide