Ce este terapia Reichiană?

0

Terapia Reichiană este o terapie care și-a luat numele după cel care a dezvoltat-o, Wilhelm Reich, cunoscută și ca Terapia Orgonă sau Orgonomie. Aceasta este o terapie holistică, alternativă, care a devenit tot mai populară în ultimele decenii, fiind una dintre modalitățile alternative majore în vest.

Wilhelm Reich s-a născut la sfârșitul secolului 19 în Imperiul Austro-Ungar. Viața lu timpurie de la fermă a fost plină de deschidere și experimentare sexuală ce îi va influența munca de mai târziu. Reich a luptat în Primul război mondial și apoi a mers la școală la Viena, studiindu-l pe Freud și devenind parte din Asociația psihoanalitică de la VIena la vârsta de 23 de ani. La 25 de ani și-a deschis propria practică privată, iar la mijlocul anilor 30 a pus la punct o sumedenie de teorii ce mai târziu vor deveni baza terapiei Reicheine.

Abordarea terapiei are la bază capacitatea noastră de faptul că experimentarea bucuriei și o viață complet realizată sunt blocate de ziduri și armuri pe care ni le punem pentru a ne proteja de lumea înconjurătoare. Ea se uită la atitudinea pe care pacienții o folosesc pentru a se închide și îi ajută pe aceșta să se analizeze pe ei înșiși și în cele din urmă să rupă armurile, pentru a trăi niște vieți mult mai expresive și mai deschise.

Terapia Reichiană începe cu un fel de evaluare. Terapeutul observă tot de la modul în care ăacientul interacționează, cum se reprimă și cum se mișcă în lume, pentru a începe să înțeleagă modul în care acesta operează. Terapeutul încearcă să construiască o relație adevărată, de încredere și prietenoasă cu pacientul, susținându-l și angajându-se activ în relație cu acesta în orice ocazie.

Terapia în stilul Reichian este cumva inovativă prin faptul că integrează lucrul cu corpul fizic împreună cu evaluarea psihologică. Masajul profund al țesuturilor joacă de asemenea un rol în aceasta, ajutând pacentul să se relaxeze și să se deschidă mai mult. Exerciții ghidate de respirație ajută pe mai departe pacientul să se relaxeze și să își realizeze propriul potențial.

Terapia Reichiană folosește mai multe abordări psihoanalitice tradiționale pentru a descoperi cauza închiderii pacientului. Se folosește analiza viselor de către mai mulți practicieni de terapie Reichiană, pentru că acesta este un set extins de analize gândit să dezvălui chestiuni adânc ascunse și ziduri nevăzute.

În mod tradițional, terapia Reichiană acționează din înțelegerea că toate nevrozele s-au născut din frustrare sexuală și din sexualitate reprimată. Aceasta este fără doar și poate o perspectivă Freudiană și fără niciun dubiu influențată și de experiențele personale ale lui Reich.Mulți terapeuți Reichieni, totuși, cred că, deși sexualitatea joacă un rol important în nevroze, mai există și alte cauze care pot avea un rol cheie. De obicei diferența de opinie este făcută între terapiile neo-Reichiene și Ortodoxe. Practicanții Ortodoxi continuă să practice din credința că sexualitatea este cauza de bază a nevrozelor. Practicanții Neo-Reichieni cred că alte cauze, precum abandonul sau abuzul non-sexual la vârste fragede, pot crea nevroze mai târziu în viață.

sursa: http://www.wisegeek.com/what-is-reichian-therapy.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Metoda lui Richard Feynman de a învăța repede și profund

Exixtă copii genii care pot vorbi mai multe limbi străine sau matematică la nivel înalt la o vârstă foarte fragedă....

Închide