Ce este tehnica Bowen?

0
Ce este tehnica Bowen?

Fascia este un cuvânt pe care de obicei îl asociem industriei acoperișurilor, desemnând ”bucăți de material” ce unesc o suprafață de alta. În corpul uman, ea este o știință ce abia se naște, a țesuturilor conectoare.

Un sistem structural elastic și desori inelastic ce înconjoară, se întinde peste și contribuie la stabilitate, flexibilitate și la mișcare. Înțelegerea noastră generală legată de scheletul muscular a fost schimbată masiv în secolul 21, iar fascia este centrul acestei furtuni.

Mișcarea Bowen

Mișcarea Bowen este extrem de specială și ea este aplicată în puncte extrem de recise de pe corp. Ea implică mișcarea țesutului moale într-un anumit mod. Mișcarea este de tip rotire a buricelor degetelor și a părții imediat următoare a degetelor și este gândită pentru a stimula țesuturile și căile neuronale, creând un punct de concentrare pentru creier.

Mișcarea nu translatează sau bruschează suprafața pielii, ci mișcă partea superioară a pielii peste țesutul inferior, în așa fel fiecare mișcare acoperă doar o zonă mică, definită de cât de mult se poate mișca pielea respectivei persoane.

Importanța pauzelor de 2 minute

Tom Bowen a fost un om care a avut abilitatea de a observa în mare detaliu subtilele dezechilibre din corp și în acest fel a putut porni procesul corectării acestor chestiuni foarte rapid. Odată pornit procesul, cu câteva mișcări bine alese, el lăsa clientul singur în sala de tratament înainte de a se întoarce, câteva minute mai târziu pentru a controla cum a răspuns corpul și pentru a determina dacă mai este nevoie, ce anume să mai facă.

Acest element de a permite corpului să se odihnească pentru câteva minute, inițiază precesul de reparare, iar acest lucru este important. Lungimea pauzelor va varia de la client la client și, având ținând cont și de faptul că există proceduri diferite, se vor lăsa cleinții undeva în jurul a două minute între fiecare două seturi de mișcări. Implicațiile acestor pauze devin tot mai aparente pentru practicanții experimentați, însă la începutul antrenamentelor multe persoane pot decoperi acest concept destul de dificil.

Pauzele sunt probabil una dintre cele mai pușin înțelese părți ale terapiei Bowen și, cu toate acestea, în timpul pauzelor încep tehnicile să aibă efect, iar schimbările sunt implementate. Principiul fundamental Bowen este acela că de fapt clientul face munca, nu terapeutul, iar pentru ca acest lucru să se întâmple coprul are nevoie de timp și să fie lăsat singur, în pace.

Cum funcționează?

Una dintre zonele cele mai interesante ale corpului este creierul. Funcția de bază a creierului este să primească informații de la organele senzoriale și să interpreteze aceste informații, precum lumina, sunetul, durerea, mișcarea. Acest lucru permite comunicarea conștientă în interiorul corpului nostru. Neuroplasticitatea, care este abilitatea creierului de a se recunoaște pe sine prin formarea unor noi conexiuni neuronale, ce permite celulelor nervoase din creier să își schimbe activitatea ca răspuns la situații noi saul a schimbări în mediul înconjurător. Acest lucru include și un stimul prin atingere. Există aproximativ 600,000 de semnale ce călătoresc de la creier în corp în fiecare secundă, iar acestea, la rândul lor se întorc înapoi la creier cu informații care sunt apoi interpretate și trimise înapoi. De fiecare dată când simțim, auzim, vedem sau chiar și atunci când gândim ceva, creierul aduce în atenție experiențe din trecut pentru a cataloga senzația și pentru a crea un răspuns pe măsură.

În cazul mișcării Bowen, creierul nu poate să facă acest lucru instantaneu și are nevoie de mai multe informații pentru a forma un răspuns. Și după cum se vede, atunci când creierul cere mai multe informații, terapeutul a părăsit camera și în consecință, creierul trebuie să trimită semnalele specifice în zonă pentru a dibui un răspuns. Dacă clientul stă culcat, răspunsul imediat este aproape întotdeauna o relaxare profundă și rapidă. Clientul va raporta deseori că simte o senzație de gâdilat sau căldură în zona în care s-a lucrat. ”Simțeam ca și cum mâinile tale încă erau pe mine”, este un comentariu obișnuit.

Unul dintre cele mai dificile elemente ale terapiei este împăcarea cu ”cât de puțin se lucrează cu mâinile” în timpul unei sesiuni. În plus, clientul ar putea să iasă din sala de tratament cu foarte puține îmbunătățiri sau cu niciuna, în afara unei senzații de relaxare.

Totuși, reacția la terapia Bowen în zilele următoare tratamentului poate fi ceva ce anunță apropierea ei moale și ușoară. Înțepeneala, inflamațiile, durerile de cap și senzațiile de tip ”a dat o mașină peste mine” sunt comune, ceea ce demonstrează că atât creierul cât și corpul au început procesul de reparație. Acest proces, atunci când a pornit, este de obicei rapid și nu este ceva nemaiîntâlnit ca pentru cazul durerilor de lungă durată să existe o rezolvare după două sau trei tratamente.

Cu toate că probleme muscularo-scheletale precum umerii înțepeniți, durerile de spate și gât se rezolvă în majoritatea cazurilor cu tratamentul Bowen, dar acesta poate fi folositor și pentru alte probleme organice. Clienții au raportat îmbunătățiri semnificative pentru astm, migrene, sindromul colonului iritabil, infertilitate și alte probleme ale sistemului reproducător.

Nu există garanții în viața aceasta și același lucru poate fi spus și despre terapia Bowe, Dacă există un răspuns din partea corpului la tratament, atunci acesta poate porni procesul de reparare. Dacă nu răspunde, atunci nu se face niciun rău.

sursa: https://thebowentechnique.com/what-is-the-bowen-technique/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Teoria golurilor

”Teoria golurilor Astăzi vom discuta o idee fundamentală ce este folosită în metoda noastră de lucru. Ea se numește Teoria...

Închide