Ce este Homeopatia?

0

Homeopatia este o medicină holistică ce folosește substanțe special preparate, extrem de diluate (în special sub formă de tablete) cu scopul de a declanșa mecanismele proprii de vindecare ale corpului.

Un medic homeopat va prescrie remedii în funcție de setul de simptome ale pacientului și al modului în care ei le experiemntează, luând în calcul nivelul general de sănătate.

Principiul similarităților

Homeopatia se bazează pe principiul ”similarităților” – cu alte cuvinte, o substanță ce crează simptome atunci când este luată în doze mari, poate fi folosită în cantități foarte mici pentru a trata simptome similare. De exemplu prea multă cafea poate duce la insomnie și agitație, deci, în baza acestui principiu, transformat în remediu homeopatic, poate fi folosit pentru a trata oamenii ce suferă de insomnie și agitație.

Acest concept este folosit și în medicina clasică, de exemplu, stimulentul Ritalin este folosit pentru a trata pacienți cu ADHA iar doze mici de alergeni, cum ar fi polenul, sunt folosite pentru a desensibiliza pacienții alergici. O diferență notabilă în cazul Homeopatiei este totuși faptul că dozele medicinale (cunoscute sub numele de remedii) sunt atât de mici încât efectul toxic este evitat.

Originile Homeopatiei

Principiul similarităților este cunoscut încă din vremea lui Hipocrate (460-377 îC), însă în forma sa actuală, Homeopatia a fost folosită pe scară largă de ceva mai bine de 200 de ani.

Homeopatia a fost descoperită de un doctor german, Samuel Hahnemann, care căuta un mod de a reduce efectele secundare asociate cu tratamentele medicinale din vremea sa, care includeau și folosirea otrăvurilor. El a început să experimenteze pe el însuși și pe un grup de voluntari sănătoși, oferind doze din ce în ce mai mici de medicamente, descoperind că odată cu reducerea toxicității, medicamentele devin mai eficiente pe măsură ce dozele se micșorau.

El a mai observat că simptome cauzate de ”medicamente” toxice din acele timpuri, precum mercurul, care era folosit pentru tratarea splinei, erau similare celor ale bolilor pe care acestea le tratau. Această observație a dus la ”principiul similarităților”.

Hahnemann și-a documentat munca, iar textele sale au format fundamentele Homeopatiei medicinale așa cum ea este practicată astăzi. Un documentar radio la BBC din decembrie 2010 l-a descris pe Hahnemann ca pe un pionier în medicină care a muncit fără oprire pentru a îmbunătăți practica medicală, insistând că toate medicamentele au fost testate înainte de a fi folosite.

Știați că?

Homeopatia este cel de-al doilea sistem medicinal din lumă ca mărime. Peste 200 de milioane de oameni îl folosesc la scară mondială.
În India, mai bine de 100 de milioane de oameni se bazează strict pe Homeopatie pentru sănătate.
Prințul Charles este o persoană care folosește Homeopatia și este în favoarea sănătații integrative. Regina este patron al the Royal London Hospital for Integrated Medicine (cunoscut înainte sub numele de the London Homoeopathic Hospital).
Multe persoane celebre din sport folosesc Homeopatia, incluzându-i aici pe Paul McCartney, David Beckham, Susan Hampshire, Tina Turner, Louise Jameson, Gaby Roslin, Jude Law, Sadie Frost, Nadia Sawalha, Jennifer Aniston, Roger Daltry, Olivia Newton John, Jenny Seagrove și Helena Bonham Carter.

Tina Turner a scris în autobiografia ei:

“Viața pe scenă m-a epuizat, schimbările în dietă și Homeopatia mi-au salvat viața.”

sursa: https://homeopathy-soh.org/homeopathy-explained/what-is-homeopathy/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Linia orizontului

Este fascinant să privești linia orizontului la fel cum este fascinant să stai în momentul prezent. Este ca și cum...

Închide