Ce beneficii aduce o felie de lamâie plasată lângă pat înainte de somn

0

Te-ai întrebat vreodată de ce mirosul de lămâie este folosit în aproape toate produsele de curățare și igienizare? Ei bine, se pare că mirosul de lămâie nu este doar pentru împrospătare și parfum ci are și beneficii pentru sănătate.

Poți să beneficiezi de aceste beneficii pentru sănătate fellind o lămâie și amplasând-o lângă locul unde dormi. Taie lămâia în patru, pune puțină sare peste ele și pregătește-te să fii uimit.

Iată 5 beneficii pe care le câștigi așezând o lămâie feliată lângă pat, noaptea:

Eliberarea stresului

Momentul în care mergem la culcare ar trebui întotdeauna să fie un moment relaxant, însă mulți dintre noi ne trezim mult mai stresați și anxioși atunci când mergem la culcare decât în timpul zilei. Dacă ești una dintre aceste persoane, feliile de lămâie sunt pentru tine. au arătat că mirosul de lămâie liniștește creierul, calmează nervii și emoțiile.

Concentrare crescută

O nevoie de a fi concentrat în timpul somnului poate părea contra-productivă, însă este extrem de utilă pentru cei care suferă de insomnie. Concentrându-se pe aspectele pozitive ale vieții (sau exerciții de relaxare) fac în așa fel încât să își ajute creierul să aibă starea potrivită pentru somn. Exact acest lucru îl face o lămâia feliată.

O respirație îmbunătățită

Dacă te-ai culcat vreodată la somn foarte răcit sau cu o alergie severă, știi că resăirația este ceva ce luăm de-a gata. Atunci când ești înfundat la nas și tot ceea ce îți dorești este o gură de aer curat, caută o lămâie și taie-o. Lămâile conțin substanțe antibacteriene și antioxidante naturale, astfel încât mirosul său te va ajuta să îți cureți nările și sinusurile.

Alungă insectele

Țânțarii sunt în mod evident unele dintre cele mai enervante creaturi de pe planetă, în ziua de astăzi. Dacă dormi într-un loc unde sunt din abundență și nu vrei să te trezești plin de ciupituri dimineața, o lămâie tăiată ar putea fi soluția problemelor tale. S-a descoperit că lămâile descurajează toate tipurile de insecte, ajutând la păstrarea unei distanțe sigure față de ele în timpul somnului.

Mai multă energie și o vibrație pozitivă dimineața

Sculatul devreme în fiecare dimineață nu este ceva pentru toate persoanele. De fapt, probabil că se întâmplă de multe ori să vrei să lovești ceva. Dacă ai o lămâie feliată la capul patului sau lângă pat îți va ușura mult diminețile.

MIrosul de lămâie mărește nivelurile de serotonină din creier, în așa fel încât uiți de nefericire sau de modelele de gândire negativă de dimineața.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum este să privim lumea prin ochii animalelor

Am văzut de curând o filmare cu o camera GoPro atașată unui vultur. Mi s-a părut fascinantă pentru că m-am...

Închide