Care sunt beneficiile untului de shea?

0

Untul de shea provine de la nucile arborelui de shea, care provine din Africa. Neprelucrat și nerafinat, untul de shea conține vitamine și minerale precum A și E, dar și acizi grași esențiali. Are o culoare cremoasă și un miros distinct. A fost folosit de secole pentru proprietățile sale de umidifiere, anti-inflamatorii și anti-îmbătrânire.

Umidifieea

Untl de shea are capacitatea de alina, hidrata și echilibra pielea. Este folosit ca agent de hidratare pentru pielea uscată și în cazul eczemelor, ca tratament pentru scalpul uscat, pentru buze uscate și ajută în cazul pielii crăpate de pe călcâie, coate și genunchi. Este important, potrivit Institutului american de unt de shea, să te asiguri că folosești unt de shea nerafinat. Cel raw își menține calitățile terapeutice și îți va menține piele hidratată și suplă, pe când cel rafinat și procesat își pierde aproape toate calitățile curative. Dr. Robyn Tisdale Scott, farmacist clinician, este de acord cu institutul mai sus menționat, susținând declarațiile acestora despre faptul că untul de shea nerafinat reface pielea uscată în aproximativ trei zile.

Anti-inflamator natural

Untul de shea are proprietăți naturale anti-inflamatorii ce sunt cunoscute pentru vindecarea scalpului, a tăieturilor și a arsurilor; ajută în cazul arsurilor solare și a iritațiilor; oprește durerea în cazul mușcăturilor de insecte; eliberează durerea cauzată de oboseala musculară și artrită. Un studiu publicat într-un număr din 2010 al revistei Oleo Science de Toshihiro Akishia și colegi de-ai săi, a descoperit că grăsimea de shea are proprietăți anti-inflamatorii puternice. Studiul a demonstrat o reducere remarcabilă a infalamațiilor la șoareci care sufereau de edem. După ce li s-a administrat compuși ai grăsimii de shea, inflamația s-a redus cu peste 45 de procente. Un alt studiu publicat în revista britanică Clinical Pharmacology de către the Department of Pharmacology de la the College of Medicine of the University din Lagos, a concluzionat că untul de shea este un agent de decongestionare al nasului extrem de puternic. Participanților li s-au dar până la 4 aplicații de unt de shea în cavitatea nazală și, în 12 – 24 de ore aceștia nu au mai prezentat niciun semn de inflamație, congestie sau iritații nazale.

Proprietăți anti-îmbătrânire

Untul de shea a fost folosit de secole ca produs pentru reducerea ridurilor. Acesta conține acizi grași esențiali, împreună cu vitamina A și E, care sunt absolut necesare pentru menținerea elasticității și supleții pielii. Într-un studiu clinic efectuat de Doctor Frank Renard, untul de shea a prezentat proprietăți anti-îmbătrânire puternice și s-a demonstrat și că ajută la reconstruirea și întinerirea colagenului. Participanților la studiu li s-a dat unt de shea ca balsam pentru masajul pielii pentru o perioadă între patru și opt luni. Rezultatele au arătat o piele mult mai clară, mai strălucitoare; mai puține riduri și chiar și mai puține probleme cauzate de radiația solară.

sursa: https://www.livestrong.com/article/470598-is-ghee-healthy/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Meditația Mahamudra

Meditația Mahamudra simbolizează realizarea tuturor celorlalte practici contemplative. Ea are rădăcinile în INdia și a fost practicată pentru a înțelege...

Închide