Beneficiile TaiChi pentru artrita

0

Un nou studiu al Institutului Internaţional George pentru Sănătate a descoperit că Tai Chi-ul are efecte benefice în privinţa durerilor muşchilor şi ale scheletului. Rezultatele primei analize complete a efectelor Tai Chi-ului sugerează că produce efecte pozitive pentru ameliorarea durerilor şi dizabilităţilor printre cei suferinzi de artrită.

Cercetătorii pornesc acum un nou studiu pentru a stabili dacă se pot identifica îmbunătăţiri şi în cazul pacienţilor cu dureri lombare cronice.

„Aceasta este prima dovadă clară pentru evidenţierea beneficiilor Tai Chi. Studiul nostru demonstrează că practica Tai Chi eliberează durerea şi dizabilităţile oamenilor ce suferă de artrită şi demonstrează în acelaşi timp beneficii asupra stării generale de sănătate. Acum vrem să vedem dacă beneficiile sunt aceleaşi şi pentru cei care suferă de dureri lombare cronice,” spune autorul stdiului Dr Chris Maler de la Institutul George.

Durerile musculare şi ale scheletului, precum sunt cele experimentate de cei care au artrită, crează o povară grea pacientului şi comunităţii şi sunt recunoscute printre priorităţile în materie de sănătate la nivel mondial. Artrita este cauza majoră a dizabilităţilor şi a durerilor cronice în Australia, cu aproximativ 3,85 milioane de australieni afectaţi. Durerile lombare sunt cea mai întâlnită şi consumatoare de resurse financiare boală din Australia, costurile estimate în acest caz urcând la 1 miliard de dolari pe an, şi dacăadăugâm costurile indirecte acestea urcă până la 8 miliarde de dolari.

„Acest studiu ar trebui să ofere oamenilor cu probleme ale muşchilor şi ale scheletului, precum este cazul artritei, impulsul să găsească exerciţii pentru eliberarea de durere. Faptul că Tai Chi-ul este ieftin, la îndemână, plăcut şi aduce şi alte beneficii psihologice  şi sociale încurajează folosirea acestui tip de intervenţie pentru durere,” adaugă Ms Amanda Hall, Institutul George.

Tai Chi este o formă de exerciţiu practicat regulat în China pentru starea generală de sănătate, ce a câştigat o popularitate din ce în ce mai mare atât în America de Nord cât şi în Australia, astfel născându-se mâna de cercetători din ce în ce mai numeroşi gata să investigheze beneficiile sale pentru sănătate.

Tai Chi este o activitate versatilă ce poate fi încorporată lesne în viaţa de zi cu zi a unei persoane. De obicei practicat în grup, Tai Chi poate fi practicat şi singur, mod care este diferit de exerciţiile pentru terapie practicate în clinici.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
IMA-gina-TIA

Chiar dacă este un melanj între o tehnologie şi observaţie, filmul acesta face parte dintr-o serie de noi "creaţii" care...

Închide