Beneficiile pătlaginei

0

Pătlagina este o buruianaă cu proprietăți uimitoare pentru vindecare! Nu o să o găsiți la aprozar sau în magazine. Pătlagina poate fi găsită prin curți neîngrijite, de-a lungul drumurilor și prin păduri. Această plantă este un remediu natural minunat pentru o sumedenie de probleme de piele. De asemenea, folosită intern, este utilă pentru infecțiile tractului urinar și pentru diaree.
Dacă nu poți să o găsești proaspătă, se poate folosi și uscată.

Pătlagina
Cum se prepară ceaiul:

Adaugă trei linguri de plantă uscată într-un vas.
Adaugă 1 litru de pă clocotită.
Lasă ceaiul să se infuzeze 15 minute.
Scoate frunzele din apă.
Acest ceai poate fi folosit intern pentru infecțiile tractului urinar sau pentru diaree. Consumă litrul pe întrega zi.

Acest ceai poate fi răcit și apoi poate fi folosit pentru un bandaj pentru arsuri sau pentru răni cauzate de plante otrăvitoare.

Cataplasmă cu pătlagină

Toarnă apă fiartă peste 1 – 3 linguri de plantă uscată, astfel încât să le satureze. Când s-au înmuiat scurge excesul de apă. Folosește aceste frunze pe o arsură pe care ai aplicat anterior o alifie sau miere, apoi acoperă cu folie de plastic și un bandaj. În acest fel vor crește noi celule repede și va micșora și durerea. Schimbă bandajul și aplică această cataplasmă la fiecare 12 ore.

Cataplasma poate fi aplicată și pe dinți dureroși, unghii crescute în piele sau un nod limfatic umflat pentru diminuarea durerii și pentru vindecare.

Ulei de pătlagină

Umple un vas cu frunze uscate de pătlagină. Toarnă ulei de măsline peste frunze. Frunzele ar trebui să fie complet acoperite de ulei. Permite uleiului să stea în acest vas 2 săptămâni. Scoate apoi frunzele. Acum ai un ulei vindecător ce poate fi folosit pentru multe probleme. Este benefic pentru următoarele:

Înțepături de insecte
Înțepături de albine
Vărsat de vânt
Zona zoster
Dermatite
Eczeme
Toxicodendron radicans
Arsuri
Buze uscate
Iritații de la scutece
Piele uscată

Folosirea frunzelor proaspete de pătlagină

Planta proaspătă poate fi strivită sau mestecată pentru a fi aplicată pe o mușcătură sau înțepătură.

Dacă torni apă fiartă peste frunze până se înmoaie și apoi răcești amestecul, poți folosi frunzele pe o rană sau pe o arsură curățată. Folosește mai întâi miere sau o alifie specială pentru a curăța rana. Apoi acoperă rana cu frunze de pătlagină înmuiate. Acoperă cu folie de plastic și apoi cu un bandaj. Achimbă frunzele și bandajul la fiecare 12 ore.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Cinci tehnici rapide de relaxare mentală

Există momente în care stresul de fiecare zi ne ajunge din urmă și nu mai putem să așteptăm până la...

Închide