Beneficiile clătitului gurii cu ulei

0

Fiind inițial un ritual Ayurvedic vechi de 3.000 de ani, clătitul gurii cu ulei implica luarea unei linguri de ulei organic de cocos, extravirgin de măsline sau de susan și apoi plimbarea acestuia în gură timp de 5 – 20 minute printre dinți și apoi scuiparea acestuia. Nu ar trebui niciodată înghițit acest ulei, pentru că în acest fel ne curățăm gura de toxine.

De aceea, ulterior vă puteți spăla pe dinți cu pastă de dinți fără fluor și automat vă veți îmbunătăți starea de sănătate.

Fiind capabil să vă transforme starea de sănătate, uleiul acționează ca un factor de curățare, eliminând toate ”murdăriile” din gura voastră și eliberând sistemul imunitar, în acest fel ajutând la starea generală. Există o carte întreagă dedicată acestui obicei, însă iată cele 7 beneficii importante:

1 Albește dinții

Evitați substanțele chimice dăunătoare sau plasturii, poțiunile ce albesc dinții, clătitul având proprietăți naturale antivirale și antibiotice, în același timp albind și menținând dinții albi.

Gwyneth Paltrow este cunoscută pentru faptul că practică acest obicei în fiecare dimineață și nimeni nu scapă minunatul ei zâmbet alb!

2.Niveluri ridicate de energie

Sistemul nostru imunitar este bine cunoscut pentru munca sa asiduă de a ne menține în formă maximă. Curăță corpul de toxine, care ne pot scurge energia. Prevenirea revenirii ciclurilor prin oprirea răspândirii bacteriilor, virusurilor etc. ne poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, permițându-ne să ne utilizăm anergia într-un mod mai eficient.

3. Detoxifiază corpul

Germenii sunt factori cunoscuți pentru inflamații, ei conducând la suferințe și boli.

Gura este poarta de intrare!

De aceea, dacă eliminâm toxinele de la sursă, înainte de a se răspândi, corpul trece practic printr-o detoxifiere completă!

4. Ajută în cazul schimbărilor hormonale

Dezechilibrele legate de hormoni sunt de cele mai multe ori legate de întreruperi ale imunității. Eliberarea de aceste dezechilibre permite corpului să ajungă singur la echilibru, reglând și nivelul hormonilor din organism.

5. Reduce durerile de cap

Durerile de cap și migrenele sunt deseori cauzate de prea multe toxine. Acesta este modul prin care natura cere odihnă până când corpul se recuperează. Eliminarea acestor toxine înseamnă mai puține dureri de cap.

6. Păstrează pielea curată

Problemele de piele se ameliorează. Toxinele sunt cauza numărul 1 pentru riduri și eczeme. Curățindu-ne corpul vom avea aproape instantaneu efect de curățare și îmbunătățire a pielii.

7. Ajută la igiena orală

Cunoscut pentru faptul că ajută în cazul cariilor sau a mirosurilor neplăcute, prin eliminarea streptococilor cunoscuți ca factori cheie în apariția cariilor, dar și a altor microorganisme. Gingivita indusă de depunerile de tartru este și ea redusă. Imediat cum veți începe să vă clătiți gura cu ulei, veți observa unele beneficii pentru sănătate, iar pentru altele va trebui să așteptăm câteva săptămâni.

Toate acestea depind de starea actuală de sănătate și cât de compromis este sistemul imunitar. Oricare ar fi situația, poți încerca și tu, doar ține-te de această practcă și vei culege beneficiile

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Libertate altfel: de la serviciu într-un microbuz

În momentul în care Zach Both, 23 de ani, și-a dat demisia pentru a călători într-un microbuz modifcat, el nu...

Închide