Beneficiile ceaiului de coji de nucă

0

Nu mai arunca cojile de nucă, pentru că ele sunt bogate în compuși și nutrienți sănătoși. Cojile de nucă au fost folosite de secole ca remediu pentru multe boli, fiind extrem de benefice. Cojile de nucă au proprietăți antibacteriale, antiseptice, antifungice, anti-inflamatorii, au efect de vindecare asupra sistemului gastro-intestinal, sunt diuretice și au proprietăți de vindecare și alinare.

Dacă sunt consumate sub formă de ceai, cojile de nucă te ajută să îți întărești stomacul, să îți cureți sângele și să îți îmbunătăești mișcările intestinale. Ceaiul de coji de nucă este uimitor și pentru tractul urinar pentru că te ajută la lupta împotiva infecțiilor.

Remedii naturale din coji de nucă

Vene cu varice

Comprese cu suc de coji verzi de nucă te ajută în cazul venelor cu varice. Pentru a obține așa ceva ai nevoie să umpli un borcan cu coji verzi de nucă, tăiate în bucăți, să torni oțet de mere peste ele și să lași mixtura să stea astfel pentru 3 săptămâni. Aplică apoi mixtura direct pe vene.

Lipsa de calciu

Dacă ai deficiență de calciu, ai nevoie de 1 litru de ceai de coji de nucă pe zi.

Curățarea sângelui

Acest remediu preparat în casă îți va curăța vasele de sânge și te va ajuta să scapi de mastite, tromboze și de depozitele de sare. Taie cojile de la 14 nuci și lasă-le la înmuita pentru 2 luni și jumătae în votcă. Ia o linguriță din această mixtură în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.

Diabet, dereglări digestive și hipertensiune

Taie țesuturile uscate din interiorul a 30 – 35 de coji de nucă. Pune aceste țesuturi într-un borcan și apoi adaugă niște votcă. Lasă mictura 20 de zile. După 20 de zile, separă lichidul și pune-l într-o sticlă de culoare închisă. Ia 1 linguriță din mixtură diluată într-un pahar cu apă. Bea paharul de apă cu 30 de minute înainte de masă.

Tuse

Ceaiul de coji de nucă este cel mai bun remdiu pentu a scăpa de enervanta tuse. Fă niște ceai de coji de nucă și bea-l cald, nu fierbinte. Dacă îți place dulce, adaugă puțină miere, nu zahăr.

Imunitate scăzută, oboseală și dereglări stomacale

Acest sirop din coji de nucă te va ajuta în cazul oboselii, a problemelor stomacale și îți va întări sistemul imunitar. Taie 2 pumni plini de coji verzi de nucă. Într-un vas pune 1 litru de apă și adaugă cojile tăiate. Fierbe 10 minute și adaugă niște cuișoare. Lasă mixtura să se răcească și apoi adaugă 900 grame de miere. Păstrează sirpoul într-un loc răcoros, întunecat și consumă 1 linguriță de trei ori pe zi, după mese.

sursa: http://www.womendailymagazine.com/the-miraculous-health-benefits-of-nutshells/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Povestea favorită a lui Jerry Seinfeld ne arată un lucru pe care îl fac toți oamenii de succes

Jerry Seinfeld este un exemplu pentru felul în care oamenii de succes fac lucrurile diferit față de alți oameni. Oamenii...

Închide