Beneficiile Astragalus-ului pentru sănătate

1

Beneficiile Astragalus-ului sunte numeroase, incluzând energizarea, amelioararea alergiilor, protejarea sănătății inimii, prevenirea mai multor tipuri de cancer și eliberarea de efectele secundare ale chimio-terapiei, printre altele. Astragalus, cunoscută și pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar, este o plantă care a fost folosită de mii de ani din această cauză. Ea este cunoscută prin multe denumiri, cu numele de ogi și în coreană hwanggi. O altă denumire comună este ”măzărichea de lapte”.

Beneficii ale rădăcinii de Astragalus

Astragalus este bogată în fier, zinc, acid folic și bilineurină. Rădăcina sa conține polizaharide, triterpenoide, izovlafonoizi, glicozide, malatonate și sapoini. Rădăcina de Astragalus este un adaptogen puternic, care poate ajuta corpul să își gestioneze stresul emoțional, mental și fizic, dar pe deasupra are și beneficii majore asupra stării generale de sănătate. Cele mai importante componenete ale acestei plante sunt flavonoidele, polizaharidele și sapoionii. Flavonoidele au calități antioxidante ce distrug radicalii liberi și ajută la prevenirea multor afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă și luptă împotriva virușilor imunodeficienți.

Anemie: Astragalus ajut la întărirea vaselor de sânge și îmbunătățește eficiența organismului de a conduce oxigenul prin corp.

Anti-îmbătrânire: Lungimea telomerilor din ADN este asociată cu îmbătrânirea, iar telomerii scurtați indică celule distruse, bătrâne. Planta produce TAT2, o substanță ce crește activitatea și producția e telomerase, o enzimă ce facilitează repararea telomerilor din ADN.

Anti-inflamator: Sapionii și polizaharidele din Astragalus reduc răspunsul inflamatoriu al multor boli.

Astm: Planta este folosită în mod tradițional împotriva atacurilor de astm în cazul pacienților cu astm cronic.

Răceli și gripe: Bogat în antioxidanți ce luptă împotriva radicalilor liberi și stimulant pentru sistemul imunitar.

Cancer: Astragalus poate avea efecte împotriva tumorilor, mai ales în cazul melanoamelor și a leucemiei, dar și în cazul creșterii celulelor canceroase gastrice.

Eliberarea de efectele secundare ale chimio-terapiei: Pacienții care au făcut chimio-terapie s-au recuperat mai rapid și au scăpat de senzația de vomă, de amețeli și de diaree atunci când li s-a administrat Astragalus.

Colesterol: Studiile arată că Astragalus este o plantă promițătoare pentru abilitățile sale de micșorare a nivelului de colesterol, iar dacă testele pe oameni vor confirma acest fapt, poate fi o alternativă serioasă pentru statine.

Diabet: Micșorează nivelul glicemiei.

Insomie: Pentru că această plantă promovează per ansamblu sănătatea și echilibrul hormonal, consumul regulat al acesteia poate ajuta corpul să își reia ritmul circadian normal.

Întăritor al sistemului imunitar: Studiul acesta demonstrează că Astragalus are abilitatea de a regla răspunsul sistemului imunitar.

Boli de rinichi: Studiile preliminare sugerează că Astragalus poate proteja rinichii și ajută în cazul bolilor de rinichi.

Cancer la ficat: Acest studiu demonstrează succesul plantei în cazul distrugerii tumorilor canceroase, mai ales în cazuri de rezistență la chimio-terapie.

Alergii sezoniere: Astragalus poate ameliora simptomele în cazul persoanelor care suferă de rinite alergice sau au alergie la polen.

Eliminarea toxinelor: Astragalus oferă susținere pentru activitatea ficatului și poate ajuta la reducerea efectelor toxinelor în cazul ficatului suprasolicitat.

Vindecarea rănilor: Un studiu arată rezultate uimitoare legate de procente mari de recuperare în cazul vindecării rănilor și prevenirea cicatricilor.

Cine nu ar trebui să folosească Astragalus?

Cu toate că are beneficii atât de multe pentru persoanele cu sistem imunitar slab, această plantă nu este o alegere bună pentru cei care suferă de boli autoimunitare, pentru că poate exacerba simptomele. Fără aprobarea unui specialist, cei care suferp de scleroze multiple, lupus sau artrită reumatoidă, boala lui Crohn, psoriazis, diabet de tip 1 sau eritomatoze sistemice lupus, nu ar trebui sa folosească Astragalus.

Cei care au făcut transplanturi nu ar trebui să folosească Astragalus, pentru că aceasta luptă împotriva efectelor medicamentelor (ciclofosfamide) responsabile de minimizarea riscului de respingere. Astragalus poate interfera și în cazul eficienței corticosteroizilor și a altor medicamente ce suprimă sistemul imunitar.

Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să discute cu un specialist înainte de a consuma planta.

Folosirea Astragalus-ului

Rădăcina de Astragalus este disponibilă în multe forme, precum fâșii de rădăcină, tincturi, pudră, capsule și tablete. Poate fi consumată sub formă de ceai, fâșiile pot fi adăugate în supe iar pudra poate fi adăugată în multe rețete.

sursa: http://www.collective-evolution.com/2017/10/10/the-health-benefits-of-astragalus/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Distanța

Distanța. Ce este distanța și unde se află ea de fapt? În cazul vederii distanța este dată de percepția acută...

Închide