Beneficii ale spirulinei

0

Spirulina este deseori clasificată greșit ca plantă medicinală datorită calităților vindecătoare pe care le are, însă ea este de fapt o bacterie, sau o algă albastru-verde ce crește în lacuri, bălți și râuri cu apă curată. Ea este recunoscută ca fiind una dintre super-mâncărurile complete, pentru că oferă beneficii pentru toate organele și funcțiile corpului.

Spirulina modelează răspunsul imunitar
Spirulina a fost de mult timp venerată pentru abilitatea sa de a întări sistemul imunitar, din cauză că promovează regenerarea celulară, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și ajută la recuperarea mult mai rapidă după boală. Spirulina fortifică sistemul imunitar, persoana care o consumă fiind mult mai puțin înclinată să experimenteze răceli, gripe și alte boli transmisibile.

Spirulina ajută la sănătatea ochilor
Spirulina este un supliment alimentar extrem de important pentru cei care doresc să își îmbunătățească vederea. Această algă albastru-verde este foarte bogată în vitamina A, iar aceasta este esențială pentru niște ochi sănătoși. Din același motiv, consumul unor cantități mai mari de morcovi a fost de mult timp recomandată exact pentru aceleași motive, însă spirulina conține de zece ori mai multă vitamina A la gram decât morcovii.

Spirulina reduce inflamațiile și ameliorează simptomele premenstruale
Spirulina este una dintre cele mai bune surse de acid gama-linoleic (AGL), unul dintre cei mai puternici agenți anti-inflamatori din natură. AGL este în mod special benefic femeilor, pentru că acesta poate ameliora simptomele premenstruale. La fiecare gram are de 26 ori mai mult calciu decât laptele, ceea ce face din spirulină un supliment nutrițional excelent pentru femeile însărcinate.

Spirulina ajută sistemul digestiv
Spirulina ajută tranzitul deșeurilor prin tractul digestiv, în acest fel reducând stresul întregului sistem. De asemenea promovează creșterea bacteriilor sănătoase în sistemul digestiv, avutând și la îmbunătățirea absorbției nutrienților din alimente.

Spirulina ajută corpul să se detoxifieze în mod natural
Spirulina are o concentrație foarte mare de clorofilă, unul dintre cei mai puternici agenți naturali de detoxifiere. Este un fapt demonstrat că aceasta este eficientă pentru eliminarea toxinelor din sânge și leagă metalele grele și izotopii radioactivi, ceea ce o transformă în ceva extrem de benefic pentru cei care trec prin terapii radioactive.

Beneficii adiționale ale spirulinei
• Spirulina este extrem de bogată în fier, de aceea este benefică celor cu anemie sau femeilor însărcinate, reducând riscul constipațiilor
• Spirulina este o sursă bună de vitamina B-1 (tiamină), B-2 (riboflavină), B-3 (nicotinamide), B-6 (piridoxină), B-9 (acid folic), B-12 (cobalamină), vitamina E și vitamina K1 și 2.
• Este de asemenea o sursă de potasiu, crom, cupru, magneziu, mangan, fosfor, seleniu și zinc
• Are de patru ori mai mulți antioxidanți decât afinele
• Spirulina este și o sursă bună de proteine: la gram conține mai multe proteine decât carnea de vită, de pasăre, de pește sau boabele de soia

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Zece motive pentru care să consumi chimen negru

Există multe plante care pot fi folosite pentru o sănătate și bunăstare generală. Una dintre plantele ce poatefi inclusă în...

Închide