Beneficii ale pepenelui galben

0

Pepenele galben este un membru al familiei pepenilor și de obicei are un miez dulce, de un verde pal și plin de lichid în interiorul unei coji tari. Pepenii galbeni sunt un aliment extrem de hrănitor în dietă pentru că ei conțin maim ulte vitamine și minerale. Cu 60 de calorii la jumătate de cană, pepenele galben este o fructă benefică ce poate fi inclusă oricând în meniu.

Noțiuni de bază de nutriție

Majoritatea celor 60 de calorii din pepenele galben provin din cele 14 grame de zahăr. Zahărul este combustibil pentru celulele tale de-a lungul zilei. O porție de pepene galben conține și 1,4 grame de fibre. Pepenele galben nu are multe grăsimi și proteine, o porție conținând mai puțin de un gram din acestea.

Potasiu

O deficiență de potasiu poate conduce la o bătaie neregulată a inimii sau o pompare ineficientă a sângelui prin corp. Multe fructe conțin o doză bună de potasiu, iar porția de pepene îți va aduce 8% din ceea ce ai nevoie în fiecare zi. Rația apă – potasiu din pepenele galben poate preveni hipertensiunea arterială. Include câteva cuburi de pepene galben la micul dejun sau la prânz ori combină-le cu câteva bucăți de pene verde pentru o salată de fructe extrem de gustoasă și sănătoasă.

Vitamina C

O piele sănătoasă și colagenul au nevoie de un consum de vitamina C, iar pepenele galben are o doză destul de mare. O porție de pepene galben vă oferă aproximativ jumătate din doza zilnică necesară. Vitamina C poate să vă întărească sistemul imunitar pentru a preveni bolile sau infecțiile. Întărește țesuturile, precum vasele de sânge sau oasele și promovează o bună funcționare a creierului.

Cupru

Cuprul este esențial pentru o piele sănătoasă pentru că ajută la regenerarea celulară. Pepenele galben este o sursă bună a acestui mineral. Abilitatea corpului de a repara mușchii și șesuturile se bazează pe o doză suficientă de cupru, iar adăugarea acestui fruct ajută la creșterea nivelurilor acestui mineral important.

Vitamine din complexul B

În plus față de potasiu, vitamina C și cupru, pepenele galben este o sursă excelentă de mai multe vitamine din complexul B, inclusiv tiamină și niacină. Vitamineledin complexul B ajută corpul să scape de toxinele ce cauzează boli și slăbiciuni. Vitamina B poate reduce și riscul de boli cardiace sau de Alzheimer.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Zece lucruri mai puțin cunoscute despre mure

Consumul de mure poate ajuta la întărirea țesuturilor, fiind o uimitare procedură non-chirurgicală de a-ți face pielea să arate mai...

Închide