Ayahuasca ajută în cazul depresiei și al alcoolismului, arată un studiu

0
Planta medicinală amazoniană psihedelică ar putea să fie mult mai mult decât un ”trip” (călătorie) prost de opt ore.

Ayahuasca! Poate ai trecut vreodată în panoplia aventurilor sud americane. Același trip pe care l-ai avut când ai luat cocaină și te-ai îndrăgostit de acea fată misterioasă și tăcută din Germania, care, la prima vedere, nu prea era bună la engleză deloc. Aceasta este o plantă medicinală folosită într-o ceremonie sacră de către populații indigene din Amazon, ce are o cantitate mare de DMT și de aceea induce niște halucinații puternice ce au fost demonstrate ca având ”puteri de transformare spirituală” pentru mulți turiști albi, plictisiți. O plantă, care potrivit noilor cercetări, ar putea să fie extrem de benefică chiar și pentru cei care au experiența doar ca să se laude cu ea acasă.

Cercetători de la the University of Exeter și University College Londra, sugerează că Ayahuasca îmbunătățește bunăstarea generală și poate ajuta în cazul abuzurilor de alcool și al dereglărilor mentale precum depresia. Ei au tras aceste concluzii analizând date de la Global Drug Survey de la mai mult de 96.000 de oameni de pe glob, care o indică drept un potențial medicament psihiatric. Studiul, publicat în revista Nature, este văzut ca cel mai mare studiu făcut în materie de număr de persoane care au luat Ayahuasca.

Cei care iau Ayahuasca— care este făcută din frunzele a două plante amazoniene, tufișul psychotria viridia și liana caapi – raportează mai puține probleme cu băutura decât în cazul celor care iau LSD sau ciuperci psihedelice. Când au răspuns pentru Global Drug Survey, care a fost publicizat prin intermediul rețelelor sociale, cei care iau Ayahuasca au raportat și o senzație interioară mai bună și emoții mai pozitive decât cazul altor grupuri.

Într-o altă declarație de presă, autorul senior al studiului, Celia Morgan spune că rezultatele au fost încurajatoare. ” În această muncă, consumul de Ayahuasca pe termen lung nu a avut impact asupra capacităților cognitive, nu a produs adicție și nici nu a înrăutățit problemele de sănătate mentală” a comentat ea. ”De fapt, unele dintre aceste studii observaționale sugerează că este într-adevăr legat de mai puține probleme cu consumul de alcool sau droguri și per total o mai bună sănătate mentală și funcționare cognitivă”.

Trebuie menționat că întreaga călătorie spirituală Ayahuasca nu este deloc plăcută. Având efecte acute ce drează șase ore sau chiar și mai mult, ea este mult mai intensă decât LSD-ul sau cipuercile, multe persoane raportând aceste fapte. Datele din studiu au arătat și o incidență mai mare a diagnosticelor de boli mentale printre cei care consumă Ayahuasca, mai ales în țările fără o tradiție de Ayahuasca – adică persoane care nu știu ce fac.

sursa: https://www.vice.com/en_au/article/8x5ee4/ayahuasca-helps-fight-depression-and-alcoholism-study-showsAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
libertate

Știu, mulți vorbesc despre libertate... muntele inspira la libertate, muzica la fel. Maeștri spirituali care mai de care ne învață...

Închide