ACUPUNCTURA

0

Într-un articol anterior am descoperit împreună desenul Meridianelor energetice, ce fac parte integranta din corpul eteric, sau aşa numitul dublu fizic. Eterul este o substanţă fizică a cărei consistenţă nu o putem percepe cu cele cinci simţuri primare, dar poate fi pus în evidenţă prin fotografia Kirilian de exemplu (aceasta se obţine trecând un curent de înaltă tensiune şi frecvenţă prin obiectul expus fotografierii, rezultatele fiind spectaculoase, şi chiar dacă din punct de vedere coloristic ele diferă de ceea ce clarvăzătorii percep, ca şi geometrie ele păstrează structura intuită). Acum, vom pucede la a le aşeza într-un cadru ordonat şi a le lega de acele componente asupra cărora lucrează

În principiu, după cum aţi aflat deja, meridianele energetice poartă fluxuri energo-materiale, eterice, la distanţă mică de corp, având oglindă şi în corpul fizic. Vizualizarea câmpurilor relevă faptul că nu peste tot acestea sunt omogene, prezintă adâncituri şi ridicături, unde adânciturile sunt pierderi de energie, iar ridicăturile sunt zone cu plus de energie. Practic, atunci când se lucrează cu ajutorul acelor, practic se crează nişte ridicături în câmpul eteric, pentru că acele, fiind atât de subţiri preiau vibraţiile corpului eteric, devenind structural una cu acesta. Bineînţeles că lucrurile nu sunt chiar atât de simple şi un practicant de Acupunctură are nevoie de câţiva ani pentru a învăţa mai întâi nu numai harta meridianelor, dar şi punctele propriu-zise de inserţie. Acestea sunt stabilite în funcţie de zonele de influenţă maximă asupra corpului fizic, în dreptul unor conexiuni energetice sau al unor intersecţii de meridiane. Practic, citind harta energetică a corpului fizic (corpul eteric ce conţine meridianele) şi urmărind liniile meridianelor energetice, terapeutul stimulează anumiţi centri fizici prin inserţia acelor pe diverse meridiane care la rândul lor sunt legate de organe din corpul fizic. Întotdeauna terapeutul va urmări să echilibreze fluxurile Yin şi Yang de la nievelul corpului eteric, care în momentul în care devine echilibrat, descarcă în corpul fizic acele energii şi algoritmi care produc vindecarea la nivelul corpului fizic. La acelaşi nivel, de exemplu, mai lucrează şi medicina homeopată, dar în acest caz, intervenţia se face la nivelul atomului, prin substanţele care se introduc în organism.

http://www.produse-acupunctura.ro/blog/images/2010-11/moxibustie-moxa.jpg

Procedeul moxibustiei aduce în discuţie o altă componentă importantă a tratamentului: căldura. Există o metodă de tratament similară presopuncturii sau acupuncturii dar care foloseşte doar căldura. Stimularea pe care energia termică o face asupra punctelor de acupunctură/presopunctură e similară cu energizarea punctului respectiv. Sunt paralele care au fost făcute între folosirea căldurii şi focul energiei vital, explicându-se astfel eficienţa unui asemenea stimul. Focul, fiind unul dintre cele 5 elemente de bază ale Universului Fizic, este practic poarta prin care intenţia creatoare imprimă materiei forma şi capacitatea de regenerare, idendificabilă ca şi Mister în mitul Păsării Phoenix. În fond, toate miturile şi legendele, basmele şi tardiţia orală povesteşte despre lucruri naturale care erau parte din manifestările noastre, „focul” vizualizat pe aripile unor anumite păsări fiind chiar efervescenţa eterică a acestora, dovada clară a vitalităţii extraordinare a acestor vietăţi (fiind capabile de zbor pe mii de kilometri, deasupra oceanului, sau în drumul lor migratoriu, pasărea colibri fiind una dintre vităţile asupra cărora şi şamanii s-au aplecat pentru a o aşeza în cartea vieţii omului, crucea care se aşează în inimă) dar şi o dovadă a sensibilităţii lor fără margini, dezvăluit în capacitatea de a percepe bio-câmpurile planetare şi chiar a le urmări în zbor, unduitor, şerpuitor, imaginea în Cer oglindită a energiei Kundalini a Pământului. Acest foc regenerativ, umflă apele eterice ce curg prin meridianul energetic asupra căruia se lucrează, refăcând curgerea, iar inserţia acului vibratoriu în punctul respectiv devine practic pretext pentru refacerea câmpului în acea zonă şi a intrării corpului eteric în stare de echilibru, având ca efect imediat vindecarea corpului fizic, care practic se traduce tot prin echilibru.

O dovadă imediată a eficienţei unor anumite tehnici o poţi regăsi de exemplu la întoarcerea din meditaţii foarte profunde, atunci când te simţi „cu capul în nori”, neîmpământat, foarte puţin prezent în corpul tău, poţi freca lobii urechilor pentru că acolo, ca şi în tălpi şi palme se strâng toate meridianle energetice, iar această stimulare aduce curgerea pranei, a chi-ului prin meridiane din nou.

http://files.myopera.com/WhiteArsenic2/albums/734951/banner-ear-acupuncture.jpg

Durerea, care este de obicei dovada imeidată a unui dezechilibru, este nimic altceva decât un grav dezechilibru între curgerile de energie Yin şi cele Yang. Este ori un blocaj într-o structură, sau o curgere exagerată a uneia dintre cele două tipuri de energie. Balansând aceste fluxuri, acupunctura nu numai vindecă unele stări care s-au repercutat pănă în fizic, dar elimină şi sursa durerilor odată cu efectuarea tehnicii.

Desigur că, având ca sursă Orientul Mijlociu, şi mai exact China ca prim exponent al acestui tip de medicină naturală, alături de Homeopatie şi Fitoterapie, „ştiinţa” acupuncturii are integrată în ea, direct, noţiuni şi principii pe care aceştia le-au dezvoltat şi regăsit de-a lungul secolelor. Practic, evidenţele unor cunoştinţe mult mai largi, ale unor conştientizări mult mai adânci, ale unor manifestări mult mai puternice în planul fizic. Practic, efectele acestei zone a ciclului evolutiv a adus cunoştinţe care înainte erau accesibile şi folosibile de toţi oamenii într-o zonă restrânsă, dar din care noi, cu deschiderea necesară putem bănui sau intui sau chiar descoperi, folosind argumente mentale, elementele care ne vor conduce către adevăr. Ne vor conduce la conştientizarea acestor structuri asupra cărora dacă intervenim putem echilibra sistemul corporal, partea bazală, care ne este cea mai prezentă în conştienţă.

Un aspect foarte important al acestei intervenţii este faptul că folosind ace, care sunt materiale, fizic interceptabile cu ajutorul primelor cinci simţuri, putem lucra pe structurile fizice neidentificabile cu aceste simţuri – mai exact asupra corpului eteric în acest caz. Ca de exemplu şi în cazul orgonilor, care fiind construiţi pe un principiu radiant al amestecului neomogen de materiale (ca primă paralelă aş nota Radiaţiile Hartman care se amplifică în dreptul faliilor, acolo unde energiile tectonice sunt mai puternice, povenite din alăturare şi presiune) dar şi datorită formelor caracteristice şi a măiestriei autorului, acele de acupunctură traversează bariera vizibilulului, palpabilului în partea de fizic subtil, de acolo de unde vindecarea vine ca rezultantă imediată a echilibrării fluxurilor energo-materiale ce curg prin ele şi prin stabilizarea (de fapt normalizarea sau aducerea în stare alpha – iniţială – arhetipală) câmpurilor. Sigur că cei mai importanţi paşi pentru a nu avea nevoie de o baie de ace minuscule este conştientizarea problemei şi trăirea în armonie cu ceilalţi şi manifestarea celor mai frumoase şi bune calităţi din fiecare atât cât fiecare poate. Şi apropierea de acele caracteristici esenţiale fiecăruia, acele lucruri care chiar înalţă spiritul şi trancend fizicul.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
RUSALIILE

Pentecostul e doar un alt nume dat Rozaliilor, clipa pogorârii Duhului Sfânt, a curgerii Mirului din Ceruri pe Pământ. Cincizeci...

Închide