S-a descoperit un nou organ în corpul uman

0

Un nou organ a fost descoperit în corpul uman. Acesta are dimensiuni foarte mari, se numește interstițiu și este răspândit în întregul organism sub piele și în țesuturile care îmbraca aparatul digestiv, plămânii, vasele sangvine și mușchii. Este format din cavități inter-conectate pline de lichid și susținute de fibre de colagen și elastină.

Acesta acționează ca un adevărat amortizor, iar prezența sa ar putea explica și multe fenomene biologice, precum răspândirea tumorilor, îmbătrânirea pielii, bolile inflamatorii degenerative dar și mecanismul de acțiune al accupuncturii. Etichetat de-a lungul deceniiilor ca simplu țesut conectiv, intestițiul a rămas ”invizibil” în complexitatea sa datorită metodelor folosite pentru examinarea la microscop, care îl făceau să apară în mod eronat ca fiind dens și compact.

Adevărata sa natură a fost observată pentru prima dată datorită unei noi tehnici de edomicroscopie-confocală-laser, care permite observarea la micrscop a țesuturilor vii drect în corpul uman, fără ca acestea să trebuiască să fie prelevate. În lumina complexității sale, interstițiul și-a meritat astfel titulatura de organ.

”Această descoperire are potențialul de a determina mari progrese în medicină și poate duce inclusiv la posibilitatea de a folosi mostra de fluid interstițial ca instrument de diagnosticare,” explică Neil Theise, doctor în patologie în cadrul Universității din New York. Mișcarea continuă a acestui fluid ar putea explica de ce tumorile care invadează interstițiul se răpândesc mai rapid în corp: drenat de către sistemul limfatic, acest sistem de cavități inter-conectate reprezintă sursa din care se naște limfa, vitală pentru funcționarea celulelor imunitar ce generează inflamația.

În plus, celulele care trăiesc în aceste spații și fibrele de colagen care le susțin, se schimbă odată cu trecerea anilor și ar putea contribui la apariția ridurilor, la rigidizarea articulațiilor și la boli inflamatorii legate de fenomene de tip scleroză și fibroză. Rețeau de proteine care susține interstițiul ar putea genera curenți electrici atunci când se îndoaie, urmând mișcările organelor și a mușchilor, motiv pentru care ar putea să joace un rol important în tehnicile de accupunctură.

sursa: http://www.ansa.it/canale_scienza_tecnica/notizie/biotech/2018/03/27/scoperto-un-nuovo-organo-nel-corpo-umano_3971ec0a-6438-4578-86bf-2f05126f989e.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
”Acțiunea ciudată” a lui Einstein devine fenomen de masă

POate cea mai ciudată prezicere a teoriei cuantice este inspearabilitatea cuantică (entanglement), un fenomen prin care două obiecte îndepărtate devin...

Închide