Ruine atlante sau hiperboreene?

0

Unii oameni de stiinta cred ca ruinele unui stravechi observator si misterioase inscriptii in stanca in nord-vestul Rusiei sunt de fapt vestigii ale unei antice civilizatii hiperboreene, un taram sacru, similar Shambalei sau Atlantidei. Lacul Seydozero – „lacul sacru” in limba populatiei indigene Sami – este unul dintre cele mai mistice locuri din nord-vestul Rusiei, in Peninsula Kola. Acesta este protejat de catre Kuiva Gigantul, „batran, gigant, vrajitor” – o figura gigantica imprimata pe stanca (poza de mai jos). Figura este o silueta de 100 m inaltime pe o stanca din muntele Kuivchorr.

seydozerolake002
Exista o legenda care spune ca acum foarte mult timp un gigant pe nume Kuiva a atacat populatia locala Sami. Sami au luptat cu curaj impotriva raului vrajitor, insa nu au reusit sa il invinga. Asa ca au apelat la zeii lor. Acestia au vazut nedreptatile pe care gigantul le-a facut si au trimit un fulger catre el. Vrajitorul a fost incinerat. Urma corpului sau a ramas pe stanca Angvundaschorr, cel mai inalt varf al tundrei Lovozerskaya (curios, stanca este macinata si crapata peste tot, insa urma gigantului nu s-a sters).

1102792Originile acesteia sunt inca neclare. Legendele Sami spun ca Zeii l-au pedepsit pe vicleanul gigant lovindu-l cu un fulger si transformandu-l intr-o stanca. Daca aici a fost Hiperboreea, mitica civilizatie similara celei din Shambala sau Atlantida, fiind mentionata si in vechile texte grecesti, atunci aceasta este una dintre urme.

Intrebarea este de ce structuri de roca din jurul Lacului Seydozero arata ca ruinele unor structuri antice?

Potrivit vechilor legende grecesti, pe taramul Hiperboreei, oamenii aveau cunostinte secrete si erau apropiati de zei, fiind vizitati chiar de catre Apolo insusi de multe ori, care este personificarea Soarelui. Sustinatori ai acestei teorii cauta dovezi in similaritatile lingvistice.

Valentina Sharipova, director al Hyperborea, o organizatie de cerecatare din Murmansk, este o asemenea persoana. Ea spune ca radacinile numelui „Kola” aduce cu numele slavon al regelui Soarelui, Kolyada. Iar Hiperboreea, daca se traduce din greaca veche, inseamna „dincolo de vantul de nord”.

„Recent s-au descoperit ramasitele unui foarte vechi observator: pietre cu gauri, indreptate catre steaua polara”, spune Sharipova. „Multe roci au inscriptii sau rune sculptate in ele.”

Exista si alte elemente legate de Penisnula Kola care au uimit cerectatorii, La inceputul secolului 20, cercetatorul Alexander Barchenko a gasit o intrare misterioasa in subteran, in apropierea Lacului Seydozero. Descoperirile sale au fost clasificate ca ultra-screte; nimeni nu putut vedea intrarea in grota, iar cercetatorul a disparut, conform .

seydozerolake003

Astazi, echipa de cercetari a lui Barachenko continua explorarile prin intermediul organizatiei Cosmopoisk. Membrii expeditiei au descoperit si ei cateva grote, insa doar ordinare.

„Vom avea un raspuns clar la acest mister doar dupa ce vom fi descoperit grotele”, spune Vadim Chenobrov, director al organizatiei si cercetator al fenomenelor inexplicabile. „Sunt pregatit pentru orice am gasi. In legatura cu orasele antice, cred ca daca vom gasi structuri, acestea vor fi sub pamant sau sub apa. Sper ca unele dintre aceste legende sa fie adevarate.”

Mesaje de la Zei sau lucrarea geologilor?

„A existat o situatie interesanta de curand”, spune Directorul Instutului Geologic din cadrul Centrului Stiintific Kola, Profesor Yuri Voitekhovsky. „Muncitori de la mina locala testau o noua foreza din Finlanda. Ei au facut mai multe gauri in stanca.

Apoi, cautatorii Hiperboreei au decis ca acele gauri erau ca un fel de litere „goale”, ale caror inteles era dat de adancimea gaurii. Au existat nenumarate speculatii si entuziasm pana in momentul in care cineva a explicat cauza reala a gaurilor tuturor ciudatilor. Insa pana la urma nu au invatat nimic.”

Forma regulata a rocilor si desenele de pe stanci sunt explicate de catre calitatile naturale ale rocilor. In limbaj stintific, acest fenomen se cheama clavaj: rocile se crapa in anumite directii care depind de modul in care aceasta s-a format, potrivit lui Voitekhovsky. Acest fenomen creaza platourile si cuburile, care sunt considerate „observatoare stravechi.” Mai mult decat atat, ca rezultat al diferitelor influente, se formeaza si crapaturi pe roci; iar aceste crapaturi au forme exotice.

„Am facut un mic experiment mai de mult”, continua Voitekhovsky. „Am mers in munti si am fotografiat un complex extrem de crapaturi de pe o stanca. In acest model de crapaturi am gasit runele alfabetului scandinav!”

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cea mai veche inscriptie: 500.000 de ani!

Studiul istoriei stravechi devine cu adevarat incitant atunci cand se fac descoperiri extraordinare. Aceasta este una dintre ele. Cea mai...

Închide