Sincronizarea emisferelor cerebrale

0

Creierul este o structură bio-chimică/electrică, ea emițând unde electrice măsurabile legate de anumite stări mentale. Creierul este format din două emisfere: cea stângă și cea dreaptă. Emisfera stângă este legată de gândire și logică, fiind practică și orientată către timp. Emisfera dreaptă este mai degrabă abstractă și non-logică, ea este artistică, creativă și emoțională.

În funcție de ceea ce facem, funcționează mai mult una dintre cele două emisfere – acest fenomen este cunoscut sub numele de lateralizare. Iarăși, din cauza unei anumite profesii sau ocupații, una dintre emisfere este utilizată maim ult decât cealaltă. De exemplu, un contabil își folosește în mod predominant emisfera stângă în comparație cu un muzician sau un pictor a cărei emisferă dreaptă va fi mai operațională.

În mod evident, această imagine este mult simplificată, pentru că emisferele interacționează în mod constant. Ele sunt conectate prin corpus colosum, care servește ca un soi de pod între cele două părți. Podul poate fi utilizat și dezvoltat în așa fel încât să devină un mediu tot mai capabil de a comunica între cele două emisfere. Cunoscutul vindecător Edgar Cayce avea un corpus colosum neobișnuit de dezvoltat.

De ce este importantă sincronizarea emisferelor?

Atunci când ambele emisfere cerebrale funcționează împreună există o creștere a capacității și anduranței mentale și o funcționare cognitivă general mai bună.Există nenumărate studii care demonstrează importanța sincronizării activității cerebrale nu doar pentru controlul stărilor interioare ci și pentru menținerea unuio echilibru psihologic optim. Totuși, oamenii care au emisferele sincronizate sunt păsări rare.

Frecvențele undelor cerebrale și sincronizarea emisferelor

La frecvențe joase, ambele emisfere ale creierului încep să funcționeze sincron și comunică mai bine una cu cealaltă. Neuronii și celulele cerebrale încep să funcționeze armonios într-o maniera coordonată. Atunci când acest lucru se întâmplă, ai o senzație de calm interior, iar situațiile par ușor gestionabile și în plus te simți în controlul situației.

Dacă asculți muzică îmbunătățită cu bătăi binaurale poți experimenta o mai bună sincronizare cerebrală. Această coerență emisferică audio-indusă produce o stare optimă de sinergie holistică în întregul creier. Dacă ești sistematic și consistent atunci deții cheia succesului prin intermediul acestui tip de stimulare a uncelor cerebrale.

sursa: https://mindyourawareness.wordpress.com/2010/06/14/brain-hemisphere-synchronization/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Microbi anti-depresivi în sol: cum te face noroiul fericit!

Este foarte posibil ca Prozac-ul să nu fie singura metodă de a scăpa de depresie. Tocmai s-a descoperit că microbii...

Închide