O nouă metodă pentru visare lucidă

0

Visarea lucidă este într-un fel o stare de a fi ciudată, în care devii conștient că visezi. Atunci când ți se întâmplă, poți să îți controlezi visele și să poți să faci diverse acțiuni în vis.

Nu poate fi negat faptul că visele lucide sunt rare și greu de simulat, însă există destul de multe tehnici pe care poți să încerci ca să experimentezi vise lucide.

Poate că visarea lucidă sună ca ceva ce faci ca să te distrezi, însă oferă și beneficii pentru sănătate. A putea să îți controlezi visele te poate ajuta să depășești traume și frici de exemplu.

Visarea lucidă a fost prost înțeleasă mult timp, însă oamenii de știință dezvăluie misterul din spatele acestei stări. S-a demonstrat anterior că visele lucide au tendința să se întâmple în timpul perioadelor de activare fiziologică de somn REM, iar semnele de activare a sistemului nervos central fazic, precum o creștere a mișcării ochilor, sunt asociate cu visarea lucidă.

POtrivit unui nou studiu efectuat de cercetători de la the University of Wisconsin-Madison and the Lucidity Institute din Hawaii, un medicament numit galantamine te poate ajuta să experimentezi vise lucide.

Galantamina este un medicament folosit pentru a trata Alzheimer dar și distrofiile musculare sau alte dereglări ale sistemului nervos central. Totuși, oamenii de știință au descoperit eficacitatea ei legată de efectele receptorilor colinergici din timpul actitivității de somn REM.

“Un studiu cu practicanți de visare lucidă a avut niște rezultate dramatice.”

Fără galantimă, folosind un placebo, 14% dintre participanți au raportat vise lucide. După o doză de 4 miligrame de medicament, numărul a crescut la 27%.

În mod incredibil, după o doză de 8 miligrame de galantamină, 42% dintre participanți au raportat vise lucide”, raportează CNet.

“Oamenii de știință sugerează că medicmaentul are capacitatea de îmbunătăți funcțiile memoriei, ceea ce este parțial motivul pentru care oamenii sunt predispuși maim ult să aiă vise lucide atunci când iau gelantamină.”

“Visele lucide per ansamblu,” a raportat studiul, ”au fost asociate cu niveluri semnificativ mai mari de amintire, claritate cognitivă, control, emoții pozitive, vivacitate senzorială și auto-reflecție asupra gândurilor și emoțiilor proprii, compartiv cu visătorii non-lucizi”.

“Această metodă nouă a obținut în cele din urmă rata de succes de care aveam nevoie pentru a putea face un studiu corect asupra visări lucide”, a declarat fiziolgul Denholm Aspy de la the University of Adelaide din Australia, care nu a fost implicat în studiu, pentru New Scientist.

Oamenii de știință avertizează că nimeni nu ar trebui să experiementeze singur cu gelantamina, însă odată ce se vor termina studiile, se pot deschide câteva uși către lumea fără limite a distracției imaginare și a aventurii.

“Pe măsură ce mi-am ridicat mâna și am pus-o pe ziul de cărămidă… am putut simți textura brută și conturul individual al cărămizilor”, a declarat un membru al echipei, neurocercetătorul cognitiv Benjamin Baird de la the University of Wisconsin–Madison, amintindu-și experiența sa cu gelantamina.

“Este la fel ca intrarea în holospațiul din Star Trek unde poți avea orice experiență pe care ți-o poți imagina”.

Descoperirile au fost publicate în PLOS One.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/new-method-for-achieving-lucid-dreaming-and-taking-control-of-dreams/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Nouă beneficii ale cimbrului

Cimbrul este o plantă din familia mentei, pe care probabil că o recunoști în dulapul cu condimente. Însă, acesta este...

Închide