Între “a visa” şi “a materializa” este un singur pas

0

Există nenumărate cărţi şi teorii care susţin că tot ceea ce mintea poate concepe, poate obţine. Cu alte cuvinte, dorinţele cu care te conectezi pot fi materializate, indiferent de măreţia lor. Teoria ne încântă, la fel şi mărturiile, oamenii care stau ca repere şi modele clare ce dovedesc că orice este posibil. Steve Jobs, Nelson Mandela, Louise L. Hay sunt exemple mari care ne inspiră.

Totuşi, avem momente când teoria nu se potriveşte cu practica şi lucrurile nu sunt la fel de simple cum ne spun alţii că sunt. Ştim la nivel mental că orice vis poate deveni realitate, însă la nivel real experienţele prin care trecem nu reflectă nici 15% din ceea ce visăm să fim. Pare că ceea ce dorim şi ceea ce trăim sunt două lumi aproape opuse.  În cazul acesta, cum rămâne cu teoria conform căreia tot ceea ce mintea concepe poate obţine?

În drumul către obiectivele noastre, ce informaţie omitem?

Este adevărat că prin Legea Rezonanţei mintea se poate conecta doar cu acele obiective pe care le poate materializa deja. Orice vis este un viitor posibil, dar nu cel garantat 100%. Să nu uităm că până în momentul în care visul se materializeză, trebuie să parcurgem un drum aflat în continuă schimbare. Noi îi transformăm direcţiile în funcţie de energia cu care venim şi alegerile asupra cărora ne orientăm atenţia.

La fel cum eroii din basme parcurg drumul maturizării şi transformării lor, la fel şi visurile, obiectivele, idealurile pe care le avem cer să parcurgem un drum până la ele.  Eroii au de trecut prin numeroase provocări, încercări, ei omoară dragoni, salvează domniţe, descoperă și aduc înapoi comori. La nivel metaforic, orice vis este o comoară dăruită deja, trebuie doar să parcurgi drumul până la ea.

Drumul de la vis la realizare ce presupune?

Uneori calea pe care o avem de parcurs ţine doar de acțiunile nostre. Să acționam chiar şi prin gesturi, fapte şi obiceiuri mărunte în direcția pe care am stabilit-o. Adică obiectivul presupune să facem un efort în planul fizic.

Alteori însă, efortul depus trebuie să înceapă de la nivel mental şi emoțional. Din interior, deoarece acțiunile din planul fizic sunt blocate sau îngreunate de planul mental şi emoțional. Un exemplu bun este să observi modul în care acțiunile unei persoane, postura corpului şi felul în care vorbește sunt influențate de lipsa încrederii în sine. Gândurile precum “nu merit”, “nu cred că sunt în stare”, “nu voi reuși niciodată” ne împiedică să acționam cu hotărâte, implicare şi verticalitate în direcția unui ţel propus.

Un alt exemplu este atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. Observăm cât de dificil este să respectăm niște pași simpli care duc către împlinirea obiectivului: să nu mai mănânci după o anumită oră, să faci mișcare, să te hidratezi corect etc. Amânăm sau sabotăm anumite acțiuni sănătoase datorită unor paternuri mentale sau emoționale aflate în contradicție cu ele. Ceea ce visăm să facem şi conținutul real al minţii nostre sunt ca doi poli opuși şi este normal să nu ajungem la niciun rezultat concret.

De aceea, în loc să ne frustrăm că nu reușim să împlinim anumite obiective, ideal este să analizăm ce din lumea nostră interioară se opune transformării. Apoi să modelăm credințele subconștiente astfel încât schimbarea să se producă.

Exteriorul reflectă interiorul

Planul real este o oglindă a planului mental şi emoțional, iar îmbogățirea vieții începe din mintea fiecăruia. O modalitate prin care poți modela credințele subconștiente este combinarea stimulării cerebrale cu afirmații, sugestii şi mesaje construite astfel încât să producă rezultate benefice asupra calității minții. Echipa de cercetare Aimgroup propune o serie de programe transformaționale (detalii aici) care te susţin în procesul de schimbare a credințelor subconștiente chiar în momente cheie, când creierul se află în stări de maximă deschidere şi sugestibilitate.

Cu ajutorul dispozitivului de stimulare cerebrală audio-vizuală, Mind Synergy, singurul din România de acest gen, mintea este ghidată să acceseze frecvențe cerebrale de joasă intensitate: alfa, theta şi chiar delta, stări în care credințele subconștiente nedorite pot fi rescrise ușor. În această stare afirmațiile aflate în pachetul programelor Mind Synergy, te vor ghida astfel încât credințele subconștiente nesănătoase să fie înlocuite cu credințe noi aliniate cu obiectivele tale.

În prezent există trei astfel de programe:

Motivație – pentru cei care caută să își construiască forța mentală necesară pentru a-şi materializa obiectivele, să găsească soluții problemelor cu care se confruntă, să aibă un tonus mental viu şi echilibrat, să descopere motivația interioară şi modul în care o pot accesa permanent.

Hipertensiune – dedicat celor au fost diagnosticați cu hipertensiune arterială şi doresc să îmbunătățească stilul de viaţă, să adopte obiceiuri noi legate de dietă, sănătate, corp şi minte.

Învățarea Accelerată – este un program pentru cei care vor să își dezvolte capacitatea de concentrare şi abilitatea de a asimila rapid un volum mare de informații.

Mai multe detalii despre beneficiile acestor programe află accesând: https://bit.ly/2HwpyCa

articol de Andreea ManeaAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum stimulează mersul pe jos creatvitatea

Un faimos proverb Zen sună în felul următor: ”Un copil de cinci ani poate să înțeleagă, dar un bătrân de...

Închide