Douăsprezece realizări puternice ale unei minți iluminate

0

Iluminarea nu este o stare îndepărtată a Conștiinței pe care trebuie să o atingem undeva în viitor, ci este chiar miezul propriei noastre naturi. Iluminarea este natura noastra interioară, reală. Din păcate, în timpul căutărilor noastre spirituale, majoritatea dintre noi ne-am îndepărtat de aceasta; într-o măsură atât de mare încât chiar am uitat de ea. Cu toate acestea, este mereu prezentă în viața noastră, însă pur și simplu trecem cu vederea peste ea. Atenția noastră este mereu angajată de ceva, ceva cu care este nevoie să ne confruntăm, în așa fel încât rareori ne dăm interesul să privim în interiorul nostru.

Cu toate acestea, dacă reușim să ne concentrăm pe noi înșine, acel moment frugal de Conștiință alertă ar trebui să fie suficient pentru a recunoaște faptul că întcmai Conștința alertă, liberă de emoții și gânduri este adevărata noastră natură interioară. În starea de Conștiință alertă, gândurile nu ne vor mai ține atenția prinsă și putem experimenta liniște. În liniștea alertă, recunoaștem următoarele adevăruri:

 1. Experimentăm natura dorințelor, variabila contantă a lumii formelor și a imaginilor, unde nimic nu dăinuie, totul este dialectic, schimbabil. Suntem capabili să abandonăm dorințele și ambițiile.
 2. Ne trezim din vraja hiptnotică a istroiei personale. Nu mai credem în ceea ce am văzut strict ca propria istorie personală. Această experiență ne poate cinduce până în punctul în care să chestionăm adevărul legat de ceea ce credeam că este adevărat în legătură cu noi înșine.
 3. Atunci când ne trezim din somnul identității personale, recunoaștem faptul că suntem spațiul liber al Conștiinței. Nu suntem identici cu formele și imaginile ce apar în acest spațiu, însă suntem spațiul însuși, spațiul care permite formelor și imaginilor să apară și ceea ce menține formele și imaginile vii.
 4. Dezvoltarea noastră interioară de aceea, nu numai că nu depinde de experiența de viață; depinde mai mult de abilitatea noastră de a ne muta atenția de la lumea exterioară la lumea interioară. Suntem capabili să ne îndepărtăm de medelele mentale, programate de către Ego și există o dorință profundă de a cunoaște răspunsul la întrebarea ”Cine sunt Eu?”
 5. Adevăratul auto-control nu se naște din suprimare, ci din recunoașterea și înțelegerea sensului Vieții. Acest tip de auto-control va elibera Con;tiin’a din starea de identficarea cu lumea Formelor și a Imaginilor. Va crea un spațiu dintre noi și funcțiile minții, iar în acest spațiu, abilitatea de a vedea și a înțelege se va naște.
 6. Suntem capabili să recunoaștem natura duală de bază a existenței, faptul că fericirea este înrădăcinată în nefericire, în acest fel putând să lăsăm propria libertate interioară să spună da cu plăcere la toate lucrurile care ni se întâmplă.
 7. Acum, programul așteptărilor noastre interioare deja s-a dizolvat și nu ne mai identificăm cu așteptările celorlalți.
 8. Suntem acum conștienți că propria suferință este de fapt un ajutor ce poate accelera procesul prin care Conștiința se trezește în corpul pe care, înainte l-m considerat din greșeală ca fiind al nostru.
 9. Vom accepta benevol totul și orice ne aduce momentul prezent, fie că este vorba despre bucurie sau tristețe, pentru că vom fi complet conștenți de faptul că toate acestea sunt parte din același joc.
 10. Tot ceea ce a fost creat pentru noi de către ceilalți este tranzitoriu, însă ceea ce creăm pentru noi înșine va fi permanent.
 11. Fiecare trebuie să se găsească pe sine însuși sau ceea ce caută.
 12. Iluminarea suntem noi, noi înșine.

Extras din cartea: by  (3 Stadii ale Evoluției Spiritului Uman: EGO – VIGILENȚĂ –  CONȘTIINȚĂ)

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Mișcare nemișcare

Ceva face ca lumea să treacă de la nemișcare la mișcare și apoi, la fel de fulgerător, instantaneu, de la...

Închide