Depășirea urii – o stare de conștiință complet concentrată

0

Definiția urii ar fi următoarea: un sentiment de respingere față de cineva sau față de ceva. Poate fi și o forță ce ne rupe în bucăți și ne consumă gândurile zilnice. Puterea urii poate transforma momente fericite în momente sumbre și poate schimba starea interioară, nu numai a persoanei care o experimentează dar și a celor din jurul său.

Haideți să fim sinceri, există foarte puțini oameni care reușesc să își controleze ura complet. Există mulți oameni care au avut experiența celor mai amare emoții și nu au reușit să le controleze. Deseori, ura intervine între memebrii familiei, în cupluri, ba chiar și între părinți și copii, ceea ce poate să sune înfricoșător.

Ura poate rupe relații mai ușor decât orice altceva. Este o forță întunecată și o stare a minții care ușor ne acaparează creierul și corpul, pe desupra este și greu de depășit.

Există un mod de a depăși ura?

Depășirea urii cu 5 tehnici

Există un jargon cunoscut care este asociat cu ura. O persoană care urăște ceva este ”o persoană care urăște”, iar această etichetă a fost deseori întâlnită și a devenit un fenomen global în ultimii ani. ”O persoană care urăște” este o persoană care nu se bucură de succesul altora (conform Dicționarului Urban).

Totuși, putem să fim de a cord că ura este mult mai mult de atât, iar ”persoanele care urăsc” sunt oameni care canalizează cele mai urâte emoții, permițând în acest fel să fie controlați de ele. Din fericire, depășrea urii stă în niște lucruri foarte simple pe care putem să le învățăm.

1. Iartă

Ieșirea din ură se face cel mai lesne cu ajutrul voinței de a ierta. Învățând cum să ierți te va face în mod evident o persoană mai bună. Adevărul este că ura apare sub multe forme, iar aceste emoții îți pot distruge familia și starea mentală dacă le lași să te cintroleze.

Dacă vorbim despre acceptare, dacă nu poți lăsa un incident, o conversație sau o acțiune să fie așa cum este, mai mult ca sigur vei experimenta o amărăciune mai profundă, iar în cele din urmă vei lăsa ura să îți controleze mintea.

Meditația cu intenția de a ierta este de multe ori folositoare în acest caz.

2. Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba

Nu suntem meniți să schimbăm absolut tot în viață. Există lucruri care nu pot fi controlate sau schimbate, mai ales lucrurile care deja s-au întâmplat. Atunci când viața ne servește unul dintre lucrurile menționate mai sus sub forma unei amărăciuni maxime, ar trebui să știi și să analizezi cu atenție situația.

Dacă poți schimba ceva la acea situație, atunci schimbă. Dar dacă răspunsul este nu, ar trebui să treci mai departe și să lași ura și resentimentul în urmă.

3. Servește și ai răbdare

Ura este o emoție a cărei rădăcini sunt adânci și așa ceva nu dispare peste noapte. Este nevoie de timp pentru a dizolva ura din tine și este nevoie de un efort semnificativ din partea ta pentru a o înfrunta.

Serviciile în beneficuil celorlalți este o modalitate extraordinară de a împuțina gândurile legate de ură. Secretul în a fi în serviciul celorlalți este a oferi câte puțin – fiind răbdător – și de a primi mai mult în schimb.

4. Înțelege că nu suntem la fel

Fiecare individ este diferit pe această planetă și fiecare dintre noi este o persoană plină de experiențe care ne modelează credințele, gândurile, atracțiile și respingerile.

Emoțiile de ură și furie sunt de aceea diferite în cazul a două persoane diferite și în situații ca aceasta, când ura preia controlul asupra minții, ar trebui să luăm în considerare trecutul fiecărei persoane înainte de a acționa, în timp ce ne reamintim nouă înșine că fiecare este diferit și vede lumea dintr-o altă perspectivă.

5. Evită oamenii negativi și găsește-ți fericirea în interior

De multe ori, oamenii negativi pot fi cauza urii noastre. De aceea ar trebui să ne căutăm fericirea în interior și să nu lăsăm pe nimeni să o strice – fie prin acțiuni, gânduri sau în orice fel. În final, ar trebui să acceptăm ura ca o emoție puternică – atât de puternică încât crează războaie și distruge națiuni.

Nu este ceva ce ar trebui să ignorăm în speranța că va dispare, ciceva ce ar trebui să controlăm și din care să învățăm.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ceea ce meditația face pentru minte, exercițiile fac pentru corp

Cum ai grijă de corpul tău? Răspunsul ar putea fi compus din următoarele elemente: exerciții, o dietă sănătoasă, igienă fizică...

Închide