Cum să accesezi puterile creative ale minții

0

Am citit și am auzit de foarte multe ori că nu ne utilizăm creierul la întrega lui capacitate și că folosim doar un mic fragment din puterea minții în viața de zi cu zi. Utilizarea întregului potențial al minții ar putea, totuși, să adauge personalității noastre o imensă forță creativă. De aceea se naște întrebarea cum am putea să accesăm forțele creative ale minții?

În capcana minții

Forțele creative ale minții sunt accesibile doar în momentul prezent, aici și acum. Avem nevoie să trăim în momentul prezent și să ne concentrăm energiile către momentul actual pentru a putea să ne trăim viața din plin, să fim prezenți în viață și să accesăm puterile creatoare ale minții. Putem să ne bucurăm de fericirea și plăcerea momentului prezent doar în acest moment. Dacă mintea noastră hălăduiește pe cărările trecutului sau ale viitorului, oportunitățile care ni se deschid în momentul prezent se vor închide și noi nu vom putea profita de forțele creatoare ale minții. În schimb, ne vom găsi prinși în capcana minții.

A fi captiv în minte înseamnă că suntem fie prizonieri ai trecutului sau că trăim sub vraja unui viitor imaginar. În majoritatea timpului petrecut în stare de veghe, gândurile noastre sunt angajate în trecut sau în viitor, de aceea nefiind capabili să acționăm atunci când este necesar, la oportunitățile momentului prezent. În cele mai multe cazuri, mintea noastră este blocată în capcana trecutului din cauza unui eveniment al cărui final a fost neplăcut pentru noi. Gândurile noastre se întorc spre acel eveniment din trecut pe care ne-am dori să îl schimbăm sau ne facem griji în legătură cu ceea ce ar putea să gândească alții despre noi din cauza comportamentului nostru impropriu din trecut.

Un alt mod de a deveni prizonier al minții se întâmplă atunci mintea imprimă o vrajă a unui viitor imaginar, sau imaginea unei stări idilice, dorite. Atunci ne mobilizăm toate energiile pentru a face aceste imagini reale, având tendința de a scăpa oportunitățile oferite de către momentul prezent, aproape orbi la acestea. Un alt mod în care mintea ne înlănțuie de viitor este grija constantă în legătură cu ceea ce ni se va întâmpla în viitor. Ne este frică sau suntem chiar îngroziți de viitor, mintea noastră producând constant scenarii ale căror finaluri sunt dezastruoase pentru noi. Ne pierdem serviciul, ne îmbolnăvim, ne pierdem partenerii etc.

O dimensiune caracteristică a captivității minții etse faptul că aceasta este de obicei în refuz, sau chiar ostilă, la momentul prezent. Ne gândim deseori că acel lucru sau celălalt nu ar trebui să se întâmple în acel fel, că ar trebui să fiu în altă parte acum, într-un loc mult mai bun. De ce mi se întâmplă numai mie, tot timpul? MIntea noastră este așadar într-o continuă luptă cu momentul prezent, și tocmai această luptă este ceea ce ne ține captivi.

Trăind în închisoarea minții, nu suntem în controlul vieții noastre, doar plutim la întâmplare printre iluzii generate de către minte și, în majoritatea cazurilor suntem incapabili de a trăi în momentul prezent.

Accesarea forțelor creatoare ale minții

Haideți să vedem câteva metode care ne pot oferi oportunitatea de a accesa forțele creatoare ale minții și în același timp ne pot ajuta să ieșim din captivitatea minții

1. Trebuie să ieșim din trecut. Nimeni nu a reușit vreodată să schimbe trecutul, în concluzie toate energiile pe care le folosim pentru a lupta cu trecutul sunt energii care sunt irosite. În schimb, concentrează-ți energia pe momentul prezent, fii conștient și vigilent la tot ceea ce experimentezi în momentul prezent.

2. Nu te teme de viitor, deoarece viitorul nu este o realitate ci doar o proiecție a minții. Numai momentul prezent există. La fel cum este momentul prezent, la fel va fi și viitorul imaginat.

3. Este posibil să ne facem planuri de viitor doar prin acțiunile din momentul prezent. Numai în momentul prezent putem face ceea ce va avea efect în viitor. Să fim atenți, totuși, să nu sacrificăm oportunitățile momentului prezent pe altarul unui viitor imaginar sau a unei situații ideale. Dacă suntem cu adevărat prezenți aici și acum, și suntem capabili să fim fericiți aici, nu vom avea nicio problemă nici în viitor. Viitorul este tot un moment prezent.

4. Haideți să acceptăm momentul prezent așa cum este și să nu ne luptăm cu el. Nu privi momentul prezent ca pe un inamic și nu îl judeca. Nu mai lupta și doar fii prezent aici și acum. Fii atent și conștient la ceea ce se întâmplă în fața ochilor în momentul prezent.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficiile Metodei Silva

Există multe beneficii pe care le poți câștiga din Metoda Silva, acestea fiind demonstrate de către oamenii de ștință ca...

Închide