Cum poate fi schimbarea undelor cerebrale secretul pentru transformarea personala

0

Esentialul este ca toate transformarile interioare se intampla la un nivel mai profund al constiintei. Nu conteaza cat de inteligente sunt gandurile sau ideile noastre, ele nu sunt suficiente ca sa produca o reala schimbare. Cand vine vorba despre schimbari puternice si pozitive in viata noastra, cunoasterea in sine este inutila. Asta insemnand ca poti sa intelegi in mod conceptual si rational secretele universului insa nu le poti pune in practica decat atunci cand le integrezi complet in propriul sine.

Ideea, desigur ca nu este noua. Practicile antice spirituale precum meditatuia sau Yoga, ori cele moderne precum hipnoza sau programarea neuro-lingvistica (NLP) au in esenta acelasi scop comun de a accesa nivelurile mai profunde ale constiintei si de a folosi aceste stari pentru a reprograma mintea. Vindecarile profunde, intuitia, acordarea la propria sursa uimitoare de creativitate si schimbarea credintelor limitative sunt unele dintre lucrurile pe care le putem face usor atunci cand accesam stari mai profunde ale mintii.

Inconstientul care este extrem de Constient si extrem de Conectat

Psihologii discuta despre notiunile de subconstient si inconstient ca fatete ale psihicului nostru, ce stau sub limita constientei gandurilor si a ratiunii. Eu prefer sa folosesc un termen pe care Robert Wagonner il numea „constientul inconstient” in cartea sa (Visarea lucida: Poarta catre Sinele interior). In final, acestea nu sunt decat etichete ale unor parti foarte mici din noi, insa am ales termenul lui Wagonner pentru ca implica faptul ca exista o vasta parte din noi care mai degraba decat sa fie inconstienta sau subconstienta, este mult mai mare, mai intelepata si mult mai constienta de imaginea de ansamblu decat poate percepe starea noastra de veghe.

Imi place de asemenea modul in care terapeutul care lucreaza cu visele, Robert Moss, vorbeste despre Sinele superios si Sinele mic – Sinele superior contine aceste niveluri „mai profunde” ale constiintei care sunt in final conectate la Sursa si la oice altceva, si de aceea ii putem spune Sinele nostru divin si infinit, spiritul nostru sau fiinta noastra multi-dimensionala.

Ce este frecventa Kenneth?

Cercetatorii din ziua de azi din domeniul neurostiintelor au descoperit elemente care sunt in concordanta sau completeaza vechile cunoasteri si intelepciunea straveche. Un domeniu interesant de cercetare este acela al undelor cerebrale si al modului in care acestea sunt corelate cu starile mintii si cu nivelurile de constiinta. Undele cerebrale sunt practic unde care sunt impulsuri electrice sincornizate produse atunci cand cand pachete de neuroni comunica unele cu altele. Exista 4 tipuri de baza de unde cerebrale.

Undele cerebrale hiper-intese Beta (de la12 la 38 Hz)

Aceste unde sunt dominante in starea normala de veghe, atunci cand atentia este indreptata catre functii cognitive si lumea exterioara. Sunt legate de rezolvarea problemelor, de luarea deciziilor, de gandirea complexa si chiar de anxietate sau exaltare. Aceste stari ale creierului sunt extrem de intense din punct de vedere energetic.

Undele cerebrale domoale Alpha (de la 8 la 12 Hz)

Aceste unde sunt emise atunci cand sunteti intr-o stare de relaxare sau de calm si atunci cand sunteti ancorati in momentul prezent. Aceasta stare ajuta la procesele de invatare si de armonizare corp/minte.

Undele cerebrale clarobscure Theta (de la 3 la 8 Hz)

Undele theta apar atunci cand adormim sau in meditatii profunde. Undele theta acompaniaza de obicei intuitia si imagistica vie. Aceasta stare faciliteaza invatarea profunda si memoria, pastrand informatiile dincolo de starea noastra normala de constienta.

Undele cerebrale profunde Delta (de la 0.5 la 3 Hz)

Undele delta sunt cele mai incete si cele mai zgomotoase din intregul spectru. Ele apar in timpul meditatiilor profunde si a somnului fara vise. Ele produc vindecare si procese regenerative.

wavesss

Folosirea undelor cerebrale

Daca privim chestiunea undelor dintr-o perspectiva stiintifica, accesarea starilor profunde de constiinta presupune intrarea in niste stari mentale care corespund frecventelor alfa, theta si delta, dincolo de limita normala a constientei in stare de veghe (unde beta). La aceste niveluri, mintea poate fi conditionata sa invete profund, se pot induce intentii, se poate produce auto-vindecare, se pot rescrie modelele comportamentale si se poate accesa o profunda cunoastere de sine.

Cum ne putem modifica undele cerebrale?

Exista mai multe metode pentru acest lucru. Dupa cum probabil ca ati ghicit deja, meditatia este una dintre cele mai vechi practici pentru a accesa niveluri profunde ale constiintei. Samanii de exemplu, folosesc tobele pentru a induce stari de transa, in timp ce alte traditii sau persoane au creat multe alte metode de a schimba frecventele cerebrale. O unealta moderna, pe care o folosesc si eu, este muzica special creata in acest scop. Practic asta inseamna sa ascultati „binaural beats” care va acordeaza creierul la anumite frecvente, de exemplu alfa sau theta. Exista multe resurse pe internet si personal am incercat o gramada. Personal, va recomand sa le ascultati pe acelea care au fost produse de catre cercetatori cu calificare, precum profesionistii de la . Acestia au mai multe „piese” care sunt pregatite in mod special pentru stari diferite de meditatie, fiecare piesa avand si o versiune mai scurta – ideale pentru sesiunile scurte.

Am unealta – cum o folosesc?

bin-beats.jpg.pagespeed.ce.HC08eXdVLx

Ascultarea tonurilor binaurale va va conduce catre intrarea in niveluri mai profunde ale constiintei. Ceea ce faceti apoi, depinde de voi. Mai intai este bine sa intelegeti ca odata ce ati coborat mai jos de starea de veghe (unde beta) si apoi si de undele alfa, pe orice v-ati concentra atentia, mintea voastra va lucra ca in hiperspatiu cu acele elemente. Aceasta este adevarata putere a „constientului inconstient”. Va puteti schimba starea interioara intr–o clipita sau puteti sa va puneti intentia intr-o anumita directie creand instantaneu un efect exploziv in acea directie, catre tinta. In aceste niveluri profunde, am scapat de multe ori de durere sau am cerut o solutie cretiva pentru probleme si de cele mai multe ori am primit mai mult decat ma asteptam. Puterea ce poate fi accesata la acest nivel este intr-adevar uimitoare.

Iata cateva sugestii scurte pentru ce ati putea face, concentrandu-va pe o problema in aceasta stare mentala:

  • Sa reconciliati probleme ale trecutului si conflicte interioare
  • Sa va mariti gradul de constienta
  • Sa va schimbati un obicei
  • Sa va stabiliti o tinta
  • Sa va imbunatatiti o abilitate
  • Sa va mariti creativitatea
  • Sa imbunatatiti o relatie
  • Sa intelegeti scopul vietii voastre
  • Sa va pregatiti mental pentru un eveniment important

Daca doriti si un ghidaj in acest proces, exista programe complete ce va conduc pas cu pas pentru reprogramarea mintii si pentru transformarea vietii folosind „tonurile” special create pentru acordarea la anumite frecvente cerebrale si tehnici de meditatie. Unul dintre sistemele pe care le cunosc si le recomand este Sistemul Silva Life System, creat de catre Jose Silva. Este pe piata de ceva vreme iar produsul este extrem de rafinat si sustinut de numerosi ani de cercetare. Programul este impartit in mai multe etape: 1. Managementul Mintii/Corpului, 2. Vindecare & rezolvarea problemelor, 3. Activarea intuitiei, 4. Manifestarea.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Trei subiecte ce ar trebui predate in scoli pentru o lume mai buna

Pentru ca am fost profesoara in sistem timp de 7 ani, pot sa spun ca unul dintre lucrurile care m-au...

Închide