Profetiile indienilor Hopi

0

Thomas Banyacya a fost unul dintre liderii spirituali ai poporului Hopi, selecţionat de către Bătrânii tradiţionalişti în 1948 pentru a expune profeţiile Hopi întregii lumi. O jumătate de secol mai târziu, ca singur mesager Hopi rămas în viaţă, Banyacya împreună cu nouă alţi amerindieni a decis că e timpul pentru a vorbi în faţa Întrunirii Generale a Naţiunilor Unite pentru a îi avertiza de faptul că profeţiile indică o schimbare abruptă şi extremă ce vor surveni în natură şi pe planetă. E benefic să reproducem mesajul. 

„Hopi în limba noastră înseamnă un popor pacifist, bun, blând şi sincer. Am făcut un jurământ sacru ce include grija faţă de acest pământ şi viaţa ca motiv de existenţă (Masawa, Marele Spirit). Scopul nostru este să ne rugăm şi să promovăm bunăstarea tuturor fiinţelor şi să conservăm natura în lume.”

Conducătorul Hopi spune că profeţiile indică faptul că lumea este „în ultimele sale zile.” A cerut să se facă un studiu ca să se oprească distrugerea stilului de viaţă şi al mediului poporelor native. A avertizat împotriva distrugerii naturii şi a siturilor sacre. Banyacya a accentuat că centrul poporului Hopi, în Cele Patru Colţuri ale zonei de sud-vest al SUA, este un Loc sacru ce are un scop special în supravieţuirea viitoare a umanităţii. Ar trebui să rămână în starea lui naturală, a conchis el. „Ar trebui să fie misunea naţiei noastre iar această Adunare ar trebui să îşi folosească puterea şi regulile pentru a examina şi a vindeca distrugerile pe care oamenii le-au produs pământului şi unii altora.”

În mesajul său, Banyacya a invocat profeţiile Hopi despre consecinţele vieţii în dezechilibru cu natura şi cu spiritul. Inundaţii, cutremure, extincţia animalelor şi a păsărilor, schimbările climaterice, furtunile cu grindină şi multe uragane distrugătoare, a spus el, sunt avertizările strigate ale strămoşilor noştri. Chiar mulţi din cei din public probabil că v-ar spune că o mixtură a acestor lucruri deodată ar deveni motiv de îngrijorare. În seara în care reprezentanţii popoarelor native la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, ploi grele, vânturi puternice şi cele mai grave inundaţii din istoria New Yorkului. S-au închis mari autostrăzi, iar subsolul clădirii ONU s-a inundat având ca urmare oprirea sistemelor de încălzire şi de condiţionare a aerului.

Membrii popoarelor native prezente la Adunarea Generală au considerat aceste evenimente mai mult decât ca pe o coincidenţă. Thomas Banyacya a rugat toţi participanţii, inclusiv oficialii ONU, să formeze un cerc mare într-un act simbolic de rugăciune. Unul dintre participanţi a declarat că nu s-a mai simţit niciodată atât de în siguranţă. Alţii au observat faptul că nu au mai fost distrugeri provenite din furtuni după ce s-a format cercul

Tabelete Hopi – revelate în cartea lui Thomas O. Mills Adevărul

Este clar că noul mileniu pare să coincidă cu timpurile profetice ale multor religii antice ale Pământului. Calendarul Maya marchează sfârşitul timpului în doar câţiva ani. Mulţi americani nativi descriu acest fenomen nu ca un sfârşit ci ca o mişcare de la o eră la alta. În acest fapt a fost fost explicat ca trecerea de la cel de-al patrulea la cel de-al cincilea ciclu. În tradiţia Hopi, mişcarea se va face de la lumea a patra la „lumea” a cincea.

O investigaţie interesantă a profeţiilor Hopi ne este oferită de către Thomas O. Mills. Mills a crescut în Rezervaţia Hopi în Second Mesa, Arizona. Ca băiat a ajutat-o pe mama sa să conducă nou construitul Oficiu pentru Conservarea Culturală Hopi, care este azi reperul tuturor vizitatorilor ce vin din exterior. [Expediţa noastră din 1998 a fost cazată în această clădire].

În cartea sa Adevărul Mills arată că a scris cartea sa pentru ca să afle cât mai mulţi oameni despre profeţiile Hopi. Mesajul său spune că există ceva din Spiritul Divin în aceste profeţii ce vor „rezona” în momentul în care le veţi citi. Şi are dreptate.

Mills explică povestea Hopi a Creaţiei. Umanitatea a avut trei ere anterioare de dezvoltare, o creştere şi un picaj ce le marchează pe fiecare în parte. Suntem acum la sfârşitul celei de-a „patra lume”, gata de a intre într-a „cincea lume”.Fiecare lume precedentă a fost terminată de câte o catastrofă cum ar fi o epocă de gheaţă sau imposibilitatea folosirii vorbirii sau limbajului. Potrivit proofeţiilor Hopi suntem pe cale să intrăm în cea de-a cincea lume, ceea ce implică în mod natural o catastrofă.

Cum va fi căderea noastră de data aceasta? O putem evita? Hopi au avut aceste răspunsuri în tradiţiile şi religiile lor ca viruşii latenţi în ADN. Atunci când timpul este propice, simbolismul şi păgânismul vor fi dezvăluite ca o metaforă stabilă a unor probleme complexe în ceea ce priveşte natura, creaţia şi supravieţuirea umană. Unele dintre aceste probleme sunt atacate direct în Cartea poporului Hopi. Dar din păcate numai câţiva non-Hopi au aflat despre aceste învăţături.

Mills ne oferă multe traduceri din Cartea poporului Hopi şi face o muncă extraordinar de benefică în a le explica în propiile sale cuvinte. Este unul dintre puţinii care înţeleg asemenea complexităţi şi au şi abilitatea de a le prezenta atât de clar. Probabil că cel mai interesant este faptul că Mills descrie colecţia de tăbliţe lăsate de către Masawa, Păstrătorii Pământului (mai exact al deşertului din sud-vestul Americii) către Hopi la intrarea în cea de-a patra lume. Mills explică cum celor din poporul Hopi li s-a explicat cum să aibă grijă de planetă. Arată multe similarităţi între conceptele şi reprezentările zeităţilor Hopi şi cele ale Egiptului antic. A arătat o teorie strălucită şi foarte bine ilustrată a piramidelor egiptene şi a templelor înconjurătoare ca formând mesaje simbolice la scară mare ce întăresc dovezile cum că trecem în cea de-a cincea lume.

Mills propune funcţia marilor piramide ca factor de echilibrare a unei planete instabile. La fel cum folosim greutăţile pentru a echilibra un cântar, poziţia aleasă cu grijă a a cestor structuri poate influenţa axa planetei. Cu toate că piramidele sunt foarte mici în raport cu scsra pământului, mecanismul este rezultatul unei cunoaşteri aproape super-umane. Ilustraţiile sale cu fresce egiptene de acum patru milenii par să susţină această idee. Mintea voastră poate contempla semnificaţia acestor dezvăluiri. Într-un timp în care ne concentrăm mai mult pe diferenţe decât pe trecutul comun, Adevărul pare să fie corect denumit şi vine chiar la timp.

 Dedesubt sunt ilustraţiile tabletelor Hopi ale lui Mills ce au fost date de către anticii Musawa. Povestea este următoarea:

Hopi au în posesia lor tăbliţele de piatră pe care Masaw le-au dat. Acestea nu sunt nişte pietre obişnuite ce ar putea fi manufacturate în America, dar din fildeş cu hieroglife tăiate în ele conţinând figuri ciudate… ca acelea din templele din Egipt. Figuri de oameni fără cap, svastici şi şerpi. Lipseşte un colţ al Tabletei Clanului de Foc. S-a spart atunci când Masawa le-a oferit poporului Hopi şi această bucată a fost dată Fratelui Alb ca semn că poate să se întoarcă şi să ia parte la ceremonii, completând Ciclul, creând Paradisul pe Pământ, completat de cântece de bucurie Creatorului cântate pe acoperiş. Vechea Oribilia va renaşte şi ploaia va cădea pentru toate recoltele tuturor fraţilor pe Mama Pământ.

Una dintre tablete pe care Masaw le-a dat Clanului de Foc era foarte mică, de aproximativ 1,2 cm., pătrată, făcută dintr-o piatră închisă la culoare şi cu un colţ lipsă. Pe una dintre feţe erau marcate diverse simboluri şi pe cealaltă figura unui om fără cap.Masaw era zeitatea Clanului de Foc; şi le-a oferit această tabletă înainte de a-şi întoarce faţa de la ei, devenind invizibil, pentru a avea o înregistrare a cuvintelor lui.

Asta a spus, după cum e marcat pe tăbliţă: După ce Clanul de Foc a migrat către casa lor permanentă, va veni timpul când vor fi copleşiţi de nişte oameni ciudaţi. Vor fi forţaţi să îşi dezvolte pământurile şi să trăiască în conformitate cu ceea ce dictează noul conducător, sau vor fi trataţi precum criminalii şi pedepsiţi. Dar nu trebuiau să reziste. Trebuiau să aştepte ca persoana potrivită să le aducă. Această persoană era fratele alb pierdut, Pahana, care se va întoarce cu bucata lipsă de tăbliţă, să îi elibereze de persecutori şi să creeze împreună o nouă frăţie a omului. dar, a avertizat Masawa, dacă liderul lor acceptă orice altă religie, trebuie să i se taie capul. Asta ar respinge răul şi ar salva oamenii.

-Cartea poporului Hopi

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
CULOARE IN IARNA

Din totdeauna mi-au plăcut jocurile. În special jocurile de cuvinte, cele care lasă înţelesul pe marginea unui vis. Sau jocurile...

Închide