Priza de fereastra alimentata solar

0

Priza de fereastra este o idee fabulos de simpla, incat este uimitor ca nu am vazut-o materializandu-se mai demult. Proiectata de catre Kyuho Song & Boa Oh, incarcatorul se lipeste de fereatra si incarca o baterie interna prin intermediul unui panou solar, ceea ce permite alimentarea unor aparate mici, sau sa pastreze o cantitate limitata de curent electric pentru timpul noptii. 

Kyuho Song, Boa Oh, window socket, solar charger, solar battery

Potrivit , Kyuho Song si Boa Oh “au incercat sa proiecteze o priza portabila, in asa fel incat persoane fara cunostinte de specialitate sa o foloseasca fara nicio instructiune”. Se lipeste de orice fereastra cu o ventuza ce este situata in jurul panoului solar, iar priza alimenteaza orice aparat conectat, cu energia solara convertita in electricitate – si cam este tot. Dupa cum declara inventatorii, acesta este un incarcator / convertor ce poate fi folosit oriunde in timpul zilei, mai ales in zone in care exista restrictii in ceea ce priveste folosirea electricitati, precum in aer liber, sau la bordul unui avion.

Kyuho Song, Boa Oh, window socket, solar charger, solar battery

In acest moment, Priza de Fereastra este inca in faza de concept, insa in viitorul apropiat, designerii spera sa ii sporeasca eficienta, capacitatea de stocare si timpul de incarcare. Bateria aflata in Priza de Fereastra este foarte mica; la 1000 mAh, ceea ce stocheaza ar putea incarca un telefon mobil – mai ales daca aparatul ar avea o priza USB in loc de una standard, insa nu ar fi suficient de multa electricitate pentru alimentarea unor aparate casnice. Si chiar daca poate functiona 10 ore dupa o incarcare, in prezent are nevoie de 5 pana la 8 ore ca sa se incarce. Insa acest inconvenient nu schimba faptul ca este un aparat extrem de simplu si uimitor.

sursa: http://inhabitat.com/window-socket-portable-solar-powered-outlet-sticks-to-windows-charges-small-electronics/

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Vibratia inalta si sunetul clopotelului

Dragi oameni, Astazi doresc sa va atrag atentia asupra unui aspect al conditiei umane omniprezent, care se afla practic in...

Închide