Primul pas către o electronică fără electroni

0

Este primul pas către o nouă electronică fără electroni, mai rapidă, mai eficientă și mai versatilă: cele care înlocuiesc pentru prima dată electronii sunt particule cuantice care se comportă ca unde magnetice numite magnoni. Circuitul a fost realizat în Statele Unite în cadrul Universității Utah și a fost descris în revista Nature Materials.

Cerecetătorii conduși de către Christoph Boehme, Joel Miller și Valy Vardeny au demonstrat că este posibil să fie convertite undele magnonilor în semnale electrice printr-o tehnologie bazată pe carbon. Astfel s-au născut primele circuite magnonice, în care informația este transportată de aceste ciudate particule care se comportă ca unde folosind proprietate numită spin: să ne imaginăm un stadion de fotbal plin de suporteri entuziasmați care își țin brațele ridicate, caz în car direcția către care sunt îndreptate brațele lor reprezintă orientarea spinului acestora. Dacă toți suporterii, în același timp, își țin brațele ridicate în sus, atunci au toți același spin și se crează un magnet. Dacă muțimea începe să facă clasicul Ole!, atunci magnetul va avea o undă bazată pe acest spin care se învârte în jurulstadionului. Versiunea cuantică a acestei unde este magnonul.

Cercetătrii au pus împreună două tehnologii dezvoltate anterior: primul magnet organic bazat pe carbon stabil la temperatura mediului și metoda de convertire a undelor cuantice în curent electric. Este vorba despre un pas important și există speranța ca în viitor acest lucru să poată duce la circuite mai mici și mai rapide cu o pierdere mai mică de căldură și un consum de energie de 1.000 de ori mai scăzut.

sursa: http://www.altrainformazione.it/wp/2018/03/27/primo-passo-verso-lelettronica-senza-elettroni/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Neuroștiința mindfulnessului

Vreau să îți imaginezi că persoana importantă de lângă tine tocmai s-a despărțit de tine. Stai pe canapea acasă, și...

Închide