Prima populație din Japonia: civilizația Ainu

0

Originea populațieie Ainu din Japonia este necunoscută. Cu toate că Ainu înseamnă ”uman”, se spune că aceștia vorbesc o limbă care nu seamănă cu nimic altceva de pe Pământ. Majoritatea populației Ainu trăiește pe cea de-a doua insulă ca mărime din Japonia, Hokkaido, dar sunt găsiți și în Insulele Kurile și Sakhalin.

Populația Ainu este unică din multe puncte de vedere. În contrast cu triburile mongole din Orientul mijlociu, Ainu sunt deschiși la culoare, ochii nu sunt oblici și deseori au bărbi stufoase. Cercetătorii nu au reușit să determine de unde provin aceștia.

ainupeopleofjapan1

Ainu au pielea deschisă la culoare. Unii au păr roșu sau șaten, iar ochii sunt  fie verzi, fie albaștri.

Unele persoane speculează asupra faptului că Ainu sunt descendenți ai aceleași rase ca populațiile native din America de Nord. Alți învățați cred că ei sunt în mod primar o rasă est-asiatică, care a născut populația japoneză. O a treia explicație oferită de către cerecetători este aceea că populația Ainu a migrat dintr-o zonă estică a lumii. Ideile sunt multe, însă niciuna dintre aceste teorii nu este susținută de vreo dovadă.

Ainu nu a avut o scriere proprie însă și-au păstrat istoria și legendele pe cale orală într-un cântec epic fără final cunoscut sub numele de Yukara. Acest tip de poezie era pus în spectacol de către persoane special alese pentru a păstra aceste memorii, având scene elaborate și ritualuri specifice. Cultura Ainu are o tradiție orală bogată, perspective religioase complexe, o artă minunată și ritualuri legate în mod intim de natură și de resursele naturale care le susținea comunitatea.

Pentru cei din comunitatea Ainu, tot din lumea naturală reprezintă un zeu sau un spirit ce păsărește lumea zeilor și ia o formă fizică pentru a vizita țara Ainu. Focul, munții, văile, oceanul, plantele, animalele, chiar și unelte sau îmbrăcămintea pe care populația Ainu le folosește sunt toate Kamuy (zei). Se crede că fiecare zi a vieții este posibilă și că acea viață armonioasă și în pace era asigurată doar de protecția zeilor, inclusiv hrana care permite supraviețuirea. De aceea, populația Ainu a dedicat mai multe dansuri zeilor și au diverse festivaluri ce permiteau fermierilor și ”kotan”-ului (satului) să trăaiască în pace.

ainupeopleofjapan3

Ainu spun că unii dintre zeii lor au pielea albastră.

Ce cred cei din populația Ainu despre originile lor? Potrivit declarațiilor acestora, strămoșii lor vin din Ceruri. Zeul lor Okiki Rumi Kumi a coborât pe Pământ într-o shinta luminoasă, care înseamnă ”leagăn” în limba Ainu. Ei spun că zeul lor era o persoană cu inima bună care i-a învățat diferența dintre bine și rău și i-a instruit către direcția ”bună”.

În timpul șederii pe Pământ, el a mai ajutat populația să scape de un demon rău. Chiar și în ziua de azi, când se construiește un leagăn, populația Ainu desenează un Soare pe acesta. Acest lucru se face pentru că ei cred că dincolo de Soare sunt creatorii lor. Adevăratele origini ale Ainu rămân încă un mare mister.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Anticul complex de peșteri de la Basarabi

În 1957, lângă localitatea Murfatlar, un port de pe Dunăre din județul Constanța, s-a descoperit un complex de peșteri, cripte,...

Închide