Pobiti Kamani: pădurea de piatră a Bulgariei

0
Locul cunoscut sub numele de Pădurea de piatră

Pobiti Kamani (cunoscută și sub numele de ”Deșertul de piatră” sau ”Pădurea de piatră”) este o formațiune de piatră, asemănătoare deșertului, localizată la aproximativ 20 km de Varna și la câțiva kilometri de orașul Beloslav din Bulgaria.pobitikamanistones2

Acesta este format din mai mult de 300 de coloane din calcar, cu formă cilindrică, de aproximativ 6 – 7 metri înălțime și având între 0,5 și 3 metri în diametru, împrăștiate pe o zonă de 13 km².

Ceea ce este interesant este faptul că aceste coloane nu au fundații solide, sunt goale pe dinăuntru și sunt umplute cu nisip, ca și cum ar fi fost înfipte în nisipul din zonă. Zona unică din Pobiti Kamani este propice pentru anumite plante de deșert, acesta fiind un habitat bun pentru mai bine de 110 specii rare de păsări și reptile de deșert.pobitikamanistones1

Teorii legate de originea locului

Există mai multe teorii care încearcă să explice originile zonei Pobiti Kamani. Se estimează că acum 50 de milioane de ani, această zonă era un fund de mare; mai târziu, zona a secat și a început eroziunea. Cu timpul, sun influența factorilor de mediu, calcarul a crăpat, iar ploile au dizolvat în mod gradat suprafața acestor roci calcaroase.

O altă teorie apără perspectiva prin care aceste coloane de piatră au fost formate de către corali submarini. Totuși, există o problemă: o investigație amănunțită a arătat că nu există corali în zonă și nici nu s-a descoperit vreo urma a existenței acestora.pobitikamanistones4

Multe coloane au forme uimitoare de figuri umane, păsări și animale. Una intre acestea arată ca o fântână arteziană înghețată, o alta seamănă cu un leu cu diametrul de bază de 12 metri. Multe alte formațiuni seamănă cu niște tronuri, gardieni, cămile, creaturi mitologice și monștri.

Legenda tânărului care cunoștea numele lui Dumnezeu

Cu mulți ani în urmă, un bărbat frumos a locuit lângă Pobiti Kamani. Într-o zi, Dumnezeu i-a dezvăluit acestuia numele său, pe care a promis să nu îl dezvăluie niciodată. În schimb, Dumnezeu i-a oferit nemurirea.

pobitikamanistones3

Dumnezeu l-a avertizat pe acel bărbat că dacă își va încălca promisiunea, va deveni din nou muritor. Într-o zi, plimbându-se pe plajă, tânărul a văzut o fată frumoasă și s-a îndrîgostit imediat de ea. La scurt timp după această întâlnire, a aflat că tânăra trebuia să se mărite cu conducătorul giganților mării.

Iubirea i-a dat curaj să înfrunte Titanii. Conducătorul acestora a decis să îi dea fata numai dacă îi poate spune numele lui Dumnezeu. Căiatul a decis să își sacrifice nemurirea în numele iubirii. A mers la mare la răsăritul soarelui și a aranjat cu conducătorul giganților mării ca titanii să afle numele lui Dumnezeu cy ajutprul corpurilor lor.

Dumnezeu a privit totul de sus și a decis să îi pedepsească pe titani. Odată cu primele raze ale soarelui ei s-au transformat în piatră, iar tânărul și-a găsit iubita. Potrivit legendei, odată ce cuplul s-a întâlnit, de sub picioarele lor a izvorât un izvor miraculos.

Pobiti Kamani – un loc asociat cu multe legende și mituri – a fost mai de mult un loc sacru, în antichitate.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Procesul conștienței

Călătoria plină de grație a unui mistic spre Conștiență Atunci când începem să vedem prin iluzia a ceea ce odinioară...

Închide