Plantele au sentimente? – partea 1

0
Uimitoarea viata ascunsa a plantelor

Sunt plantele inteligente? Cu multi ani in urma, in timpul unei vizite la un prieten in Australia, am fost invitat sa vad un camp mare de marijuana care crestea cu ajutorul luminilor de tip halogen. Gradina se afla intr-o camera mare si plantele erau aranjate pe randuri strict ordonate. Pe una din laturile camerei plantele pareau a fi mai inalte si mai pline, gradual scazand in dimensiuni pe masura ce te departai de acel colt al camerei. Am mentionat aceste diferente evidente proprietarului si acesta mi-a explicat ca in acel colt care continea cele mai productive plante, isi tinea boxele.

Fiind curios, l-am intrebat ce gen de muzica le place plantelor. Mi-a spus ca ele prefera in general muzica clasica dar ca recent a obtinut rezultate mai bune cu inregistrari de greieri.

Potrivit gradinarului, greierii de obicei canta chiar inaintea ploii. El a teoretizat faptul ca sunetul pacaleste plantele sa isi deschida stomatele, adica acei pori prin care respira care se afla pe partea inferioara a frunzelor, iar in acel moment el le da un abur ce contine o substanta pentru crestere pe care o absorb imediat

Chiar pot plantele sa auda sunetele? Aceasta a fost concluzia lui Cleve Backster in anii 1960. El a fost un specialist in interogatorii in cadrul CIA, ce a conectat senzorii unui poligraf la plante si a descoperit ca ele reactioneaza la durere (de pilda, la taierea frunzelor) si chiar la ganduri agresive ale oamenilor din apropierea lor.

 

Backster a decis, in urma unui impuls, sa ataseze electrozii poligrafului unei banale drecena din birou si apoi sa ude planta, pentru a vedea daca frunzele raspund. Descoperind ca planta chiar a reactionat la acest eveniment, el a decis sa afle ce s-ar intampla daca ar ameninta-o si si-a format in minte ideea aprinderii unui chibrit sub frunza unde atasase electrozii. In acel moment s-a intamplat ceva ce a schimbat viata noastra si a lui Baxter pentru totdeauna. Asta din cauza ca planta nu a asteptat ca el sa aprinda chibritul. A reactionat la gandurile sale!

In urma unor cercetari ulterioare, Baxter a descoperit ca era intentia si nu neaparat gandul in sine, cel care producea aceasta reactie.

De asemenea, a descoperit ca plantele erau constiente una de cealalta, ca plangeau moartea oricarui lucru (chiar si a bacteriilor ucise atunci cand turnam apa fierbinte pe scurgerea chiuvetei), ca antipatizau puternic oamenii care ucideau plante fara a se gandi, chiar si in scopuri de cercetare stiintifica si isi aminteau cu drag de oamenii care le cresteau si aveau grija de ele chiar si atunci cand acesti „prieteni” erau departe, atat in timp cat si in spatiu.

De fapt, a descoperit ca plantele pot reactiona „exact in momentul” in care au loc evenimentele chiar si de la mii de km departare. Ele nu sunt numai conectate la nivel psihic ci sunt si profetice, anticipand evenimente negative sau pozitive, inclusiv starea vremii.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care Backster le-a descoperit, ca plantele care se afla in pericol foarte mare devin catatonice! Acest fenomen a ridicat o serie de probleme fara rezolvare cercetatorilor care, spre deosebire de Backster, nu respecta sentimentele subiectilor experimentelor lor. In aceste circumstante, plantele pe care le studiau nu manifestau nici o reactie. Pur si simplu erau absente.

Backster a numit senzitivitatea plantelor la ganduri „perceptie primara” si a publicat primele sale descoperiri in urma experimentelor in revista internationala Journal of Parapsychology. Munca sa a fost inspirata de cercetarile lui Sir Jagadish Chandra Bose, care a declarat faptul ca a descoperit ca unele tipuri de muzica cantate in zonele unde cresc plante le pot accelera cresterea. Se pare ca este adevarat.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Au construit gigantii piramidele din Egipt? – descoperiri

Lumea s-a întrebat dintotdeauna "cine a construit marile piramide din Egipt." Marea majoritate a oamenilor cred că egiptenii, totuşi, există...

Închide