Peștera marmurei din Patagonia a fost sculptată de valuri cu mii de ani în urmă

0

Le-a luat valurilor mai bine de 6.000 de ani pentru a sculpta zidurile unice ale Peștrei marmurei din Patagonia Chileană. De secole, apele lacului General Carrera au sculptat formele rotunjite din carboatul de calciu, dezvăluind forme ondulatorii, albastre.

Peșterile, cunoscute sub numele de Cavernas de Mármol, sunt situate în centrul General Carrera, un la glaciar ce se întinde pe granița dintre Chile și Argentina. Acestea au fost incluse într-o listă specială a locurilor neapărat de vizitat, cu toate că nu este ușor să ajungi acolo.

După cum declară Travel and Leisure:

„Călătoria până la peșteri e o aventură. Ele sunt la aproximativ 120 de mile de orașul Balmaceda, care este la două ore și jumătate de Santiago. După ce conduci 120 de mile, inclusiv pe drumuri de pământ, ajungi la un lac, moment în care ai nevoie de o barcă pentru a intra în peșteri.”

Agențiile de turism duc admiratorii să vadă peșterile, care sunt ascunse de un exterior banal de piatră. Odată ce vizitatorii ajung să vadă de aproape peșterile, sunt impresionați imediat de tuneluri uimitoare. Pereții puternic colorați în albastru ai peșterilor reflectă apa lacului, potrivit Atlas Obscura, deci aceștia își schimbă intensitatea și nuanțele, în funcție de luna din an și de nivelul apei.

Peșterile de marmură se află în regiunea Aysén din Chile, pe care Lonely Planet a numit-o una dintre zonele neapărat de vizitat în 2017. Editorii spun că ”Aysén este pentru entuziaștii drumețiilor ceea ce este Capela Sixtină pentru iubitorii de artă: o capodoperă care merită călătoria până acolo”.

sursa: https://www.mnn.com/lifestyle/eco-tourism/blogs/Patagonia-marble-caves-crafted-wavesAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Starea vibrațională și detecția Chi

Ce este starea vibrațională? Ea este activarea maximă a propriului corp energetic și a chakrelor, producând un efect pozitiv și...

Închide