Ochii umani pot vedea imagini fantomatice

0

Oamenii de știință au descoperit că ochii umani pot vedea mult mai mult decât se credea înainte. Potrivit unui studiu recent, creierul și ochii noștri pot vedea imagini fantomatice. Cercetătorii încearcă acum să descopere misterul unui nou fenomen vizual ce ne poate oferi o înțelegere mai bună asupra modului în care funcționează creierul și ochii. De asemenea, putem înțelege mai bine cât de mult pot vedea ochii umani.

imaginile fantomatice se susțin pe ”descompunerea unei imagini în modele care sunt adăugate la un loc cu greutăți care măsoară suprapunerea fiecărui model cu scena care este imaginată. Aceste sarcini se bazează pe un computer”. Totuși, un de cercetători au anunțat acum că ei pot demonstra că această integrare poate fi făcută în mod direct de către ochiul uman.

Imaginile fantomă sunt o tehnică ce produce o imagine a unui obiect prin combinarea informațiilor de la doi detectori de lumină: un detector convențional multi-pixel care nu vede obiectul și un detector de un singur pixel ce vede obiectul.

“Imagini fantomă vizualizate cu ochii deschid calea pentru aplicații cu totul și cu totul noi precum extinderea vederii umane în lungimi de undă invizibile în timp real, trecând peste ecrane intermediare sau pași de calcul”.

Poate și mai interesante sunt oportunitățile pe care le oferă imaginile fantomă pentru explorarea proceselor neurologice.

Un factor cheie în această abordare este substituția pașilor de calcul cu procese echivalente făcute de ochi sau de cortexul vizual”, scriu cercetătorii.

Oamenii de știință au permis unui grup de oameni să participe la un experiment pentru a afla cum poate percepția vizuală să înțeleagă aceste moedele, numite modele Hadamard.

După cum declară Science Alert, ”este la fel ca atunci când ochii noștri și creierul nostru se uită la o serie de imagini statice și le tratează ca pe o imagine în mișcare – același tip de procesare secvențailă pare să aibă loc.

Din cei 4 voluntari care au participat la test, toți au putut înțelege imaginea lui Albert Einstein scoțând limba din modelele Hadamard. În mod interesant, totuși, iluzia nu a apărut decât atunci când modelele au fost proiectate destul de repede. Dacă viteaza a scăzut sub 200 de modele în 20 de milisecunde, imaginea nu a putut fi văzută de către participanții la test.

După cum punctează cercetătorii, potențialul este extrem de incitant – înseamnă că sistemele simple pot vedea lumina dincolo de spectrul vizibil, fără nicio procesare sau calcul necesare”.

Cercetările sunt într-o fază incipientă, însă odată ce vom înțelege mai bine acest fenomen putem în cele din urmă să învățăm mai multe despre superputeri umane pe care nu le-am înțeles până acum.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/human-eyes-can-see-ghosted-images-new-visual-phenomenon-discovered/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O urmă ciudată uriașă pe fundul oceanului uimește cercetătorii

O urmă uriașă și ciudată a fost descoperită pe fundul Oceanului Pacific, undeva între Mexic și Hawaii. Oamenii de știință...

Închide