Oamenii de știință este posibil să fi descoperit a cincea forță a naturii

0

Ceea ce se introduce în acest articol este cea mai importantă parte a fizicii: există patru forțe fundamentale ale universului. Iar această idee ar putea fi complet greșită.

Oamenii de știință au declarat că se poate să fi descoperit o nouă forță, care nu este luată în considerare în Modelul standard, ceea ce indică faptul că perspectiva noastră asupra fizicii ar putea fi complet greșită.

Dacă ”afirmațiile” cercetătorilor sunt corecte, atunci acestea ar putea avea un impact uriaș asupra înțelegerii universului și asupra căutrii materiei negre. Aceste noi descoperiri au fost publicate în revista Physical Review Letters de către oameni de știință de la the University of California, Irvine.

“Dacă este adevărat, este cu adevărat revoluționar”, spune Jonathan Feng, profesor de fizică și astronomie la UCI, într-o declarație de presă. ”De multe deceni, am cunoscut patru forțe fundamentale: gravitația, elctromagnetismul și forțele nucleare puternice și slabe. Dacă se cofirmă prin experimente, descoperirea unei a cincea forțe ar schimba în mod radical și complet înțelegerea universului, cu consecințe pentru unificarea forțelor și a materiei negre”.

Datele pentru noua afirmație provin dintr-un studiu efectuat la mijlocul anului 2015 de către un fizician nuclear în Ungara. Acesta căuta ”fotoni întunecați” – particule ce ar putea fi un semn al materiei întunecate, substanța ce compune aproximativ 85% din univers, dar pe care de fapt nu am văzut-o până acum.

Cercetătotii de la the Hungarian Academy of Sciences, au descopert o anomalie sub forma unei degradări radioactive ce pare să sugereze că există o particulă de lumină de 30 de ori mai grea decât un electron.

Acest fapt a rămas un mister pentru oamenii de știință care au făcut studiul.

“Cei care au făcut experimentele nu au putut să declare că este vorba despre o nouă forță”, a declarat Jonathan Feng, profesor de fizică și astronomie la UCI. ” Ei pur și simplu au observat un exces de evenimente ce indică un nou tip de particulă, însă nu le-a fost clar dacă este vorba despre o particulă de materie sau o forță ce mută particula.

Însă cercetătorii de la UCI au studiat în continuare datele și au arătat că datele inexplicabile nu par să provină de la particule de materie sau fotoni întunecați. Explicația care a părut să explice datele a fost că există o a cincea forță, neobservată până acum de cercetători.

În acest moment, Modelul standard al fizicii include doar patru legi fundamentale: gravitația, electromagnetismul, forța nucleară puternică și slabă. Acestea au fost folosite pentru a forma o înțelegere completă a universului și a funcționării acestuia.

Ceea ce va fi necesar este să mai studieze chestiunea înainte să fie siguri pe descoperirea lor. Forța nu a fost detectată până acum din cauză că este extrem de slabă – descoperirea ei din nou ar putea fi dificilă din același motiv.

“Particula nu este extrem de grea iar laboratoarele au avut resursele necesare pentru a o produce încă din anii 50 și 60”, a declarat profesor Feng. ”Motivul pentru care este chiar dificil de descoperit este faptul că interacțiunile sunt atât de slabe. Mai exact, pentru că particula este atât de ușoară, există multe grupuri experimentale ce lucrează în multe laboratoare mici de pe glob pentru a încerca să verifice afirmațiile inițiale, acum că știu unde să caute”.

sursa: https://www.independent.co.uk/news/science/scientists-might-have-discovered-a-fifth-force-of-nature-changing-our-whole-view-of-the-universe-a7194121.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Oamenii de știință au descoperit celula ”nevăzută” ce poate regenera un întreg vierme lat

Cercetători de la the Stowers Institute for Medical Research au captat celula care este capabilă să regenereze un întreg organism....

Închide