Oamenii de stiinta au descoperit modele fractalice si pulsatii in proportii de aur in stele

0

Un articol recent din publicatia a raportat descoperirea unor modele fractale si a proportiilor de aur in spatiul cosmic, pentru prima data. Cercetatori de la University of Hawaii din Mānoa au studiat un tip anume de stele, numit, folosind telescopul spatial Kepler. Spre deosebire de stelele normale, acestea se contracta si se expandeaza, motiv pentru care luminozitatea lor se modifica dramatic, creand in acest fel pulsatii. Insa, aceste pulsatii nu sunt arbitrare sau haotice. Ele functioneaza dupa o proportie a raportului de aur. Am vazut in natura, de multe ori, proportia de aur, insa este pentru prima data cand aceasta a fost descoperita in spatiul cosmic.

“Spre deosebire de Soarele nostru, stelele se micsoreaza si se expandeaza, avand ca si consecinta directa schimbarea ritmica a temperaturii si luminozitatii la fel ca frecventele sau notele dintr-un cantec”, a explicat Dr Lindner, conducatorul studiului. Proportia dintre expandari si contractii este cea importanta. Echipa a studiat pulsatiile acestor stele, iar unele dintre ele s-a descoperit ca pulseaza intr-o frecventa aproape identica cu proportia de aur.

“Am denumit aceste stele de aur pentru ca proportia a doua dintre frecventele componentelor sale este apropiata de proportia de aur, care este un numar irational extrem de faimos in arte, arhitectura si matematica”, a declarat Dr Lindner.

Proportia de aur

fractal-pictures-5-1

Proportia de aur, (1.61803398875…) este un model ce este absolut esential in intelegerea naturii, pentru ca este intalnit peste tot, de la floarea soarelui, la cochiliile de melci si este un obiect de studiu al Geometriei Sacre. Proportia de aur a fost esentiala in cazul Omului Vitruvian al lui Leonardo Da Vinci, poate fi gasita atunci can dstudiezi Piramidele din Egipt, Panteonul, iar anumiti oameni de stiinta cred ca au reusit sa il coreleze cu intelegerea genomului uman si deblocarea codurilor ascunse din ADN-ul nostru.

Proportia de aur sau Proportia Divina, atunci cand este exprimata numeric, creaza o secventa ce poate fi vazuta ca un model fractalic. Metafizicienii si fizicienii moderni, pentru cel putin ultimii 15 ani, au sugerat in nenumarate randuri faptul ca studiul modelelor fractale ne poate conduce la o mai buna intelegere a Universului si a Campului Unificat din interiorul acestuia, care se crede a are un rol extrem de important in structurarea Universului.

“Stelele de aur sunt practic primele exemple din afara laboratoarelor a ceea ce se cheama dinamica stranie non haotica„. Stranietatea de aici se refera la un model fractalic, iar non-haotic inseamna ca acest model este ordonat mai degraba decat haotic. Majoritatea modelelor fractale din natura precum vremea sunt haotice, asa ca acest aspect al stelelor variabile a fost o reala surpriza. 

Aceste stele sunt la inceputul vietii lor, avand peste 10 milioane de ani, iar luminozitatea lor poate varia cu pana la 200% in 12 ore. Di aceasta cauza, ele sunt dificil de studiat de pe Pamant, datorita ciclului zi-noapte. Variatia in sine cauzeaza acest fenomen matematic.

Platon a emis teoria prin care Universul ca intreg este pur si simplu o rezonanta a „muzicii sau armoniei Sferelor”. Acest nou studiu poate conduce la o mai profunda inelegere pentru a lega filosofiile si stiinta spirituala care dainuieste de milenii cu astronomia moderna si cu modul in care putem intelege eleganta care exista ca substrat in natura ca intreg.

In timp ce unele dintre aceste stele pulseaza pe o singura frecventa, observatiile confirma faptul ca altele dintre ele pulseaza pe multiple frecvente.

“In acelasi fel in care o vedeta rock creaza ritmurile pulsatorii din propriile melodii, in acelasi fel creaza pulsurile si aceste stele variabile”, spune Dr Lindner.

Intr-adevar, Universul este un mare ritm pulsatoriu.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Mai mult de un milion de stele se formeaza intr-un nor de gaz misterios dintr-o galaxie apropiata

Mai mult de un milion de stele se formeaza intr-un nor fierbinte de gaze, intr-o galaxie minuscula din apropierea galaxiei...

Închide