O tablita rara descoperita intr-o camera secreta a statuii lui Bodhisatva cel cu o mie de maini

0

In interiorul unei camere din abdomenul unei statui s-a descoperit o tablita de piatra avand litere rosii gravate in ea. Acestea sunt datate in timpul Imparatului Chinei, Qianlong, de acum peste 300 de ani. Inca perfect lizibile, se crede ca aceasta era menita sa aduca binecuvantari si noroc. Potrivit , „arheologii au descoperit unele deschideri posibile in statuie inca din 2008. Dupa o examinare in amanunt, acestia au confirmat ca exista o iregularitate pe spate care ascunde o cavitate in abdomenul statuii”.

S-au descoperit de asemenea grau si bijuterii, dar si tablite gravate, foita de aur si bucati de portelan. Descoperirea este privita de catre cercetatori ca fiind extrem de importanta, pentru ca este pentru prima data cand se gaseste un obiect datat exact ce provine din Dazu Rock Carvings (Sculpturile de piatra Dazu).

Archeologii au descoperit o cavitate in abdomenul statuetei. In interiorul acesteia, au gasit o tablita de piatra cu litere rosii gravate pe ea.

Bodhisatva cel cu o mie de maini a fost creat acum aproximativ 800 de ani, in timpul dinastiei Song de Sud. Aceasta statuie se afla pe o stanca, la o distanta intre 15 si 30 de metri de la sol, si are 830 de brate.

Dazu Rock Carvings. Imagine: chinatourguide.com
Sectiunea Baodingshan din Dazu Rock Carvings. Imagine: chinatourguide.com

Zona a fost declarata Zona protejata UNESCO in 1999. Aici se afla in mod uimitor 50.000 de statuete cu tenta religioasa. Ele reflecta viata de zi cu zi din China antica si sunt un exemplu de fuziune a Budhismului, Taoismului si a Confucianismului.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Laptele de aur – o bautura simpla care iti poate schimba viata

Laptele de aur este o bautura miraculoasa pe care o puteti consuma seara si ale carei beneficii sunt extraordinare. Principalul...

Închide