O rețea misterioasă și veche de peșteri sub Montreal

0

La aproximativ 9 metri sub orașul Montreal s-a descoperit o rețea vastă, misterioasă de peșteri.

Se estimează că pasajele subterane misterioase au fost create acum aproximativ 15.000 de ani, fiind datate undeva în timpul ultimei Glaciațiuni. Sistemul de peșteri a fost construit sub plăcile tectonice glaciare.

Daniel Caron, speolog, se uită la pereții unei peșteri de sub un parc din Montreal pe 2 decembrie 2017. Imagine: Graham Hughes/The Canadian Press

Peșterile antice, care se întind pe aproximativ pe 192 de metri, au fost descoperite pornind de la o fisură în peștera original descoperită în 1812, localizată sub un parc din oraș.

Imagine: Canadian Press/AP

În jur de 3.000 de vizitatori au călătorit prin vechea peșteră ăncepând cu anul 1980. Nimeni nu a suspectat cât de mult mai este din peștera cunoscută sub numele de St Léonard cu excepția lui Luc Le Blanc și a lui Daniel Caron, doi speologi amatori curioși care s-au decis să observe mai în detaliu sstemul de peșteri.

 

 

 

 

În octombrie, când unul dintre straturile mai moi de rocă a cedat, au putut săpa printr-o fereastră prin calcar. ”Am putut vedea că exista într-adevăr un spațiu gol și că era ceva mai mare decât se credea inițial”, a declarat Le Blanc.

Ceea ce au descoperit a fost o camera subterană de aproape 6 metri înălțime, trei metri lățime și în trepte. ”Este perfect izolată fonic”, spune Le Blanc. ”Apa nu se mișcă. Nu este un râu, este o masă de apă”.

Pereții peșterii sunt din calcar, iar pasajele sunt pline de fosile. ”Zidurile sunte perfect drepte, verticale, iar tavanul este perfect orizontal”, a declarat Le Banc.

Peștera Saint Leonard de sub Montreal. Fotografie: Luc Le Blanc

Dimensiunea sistemului de peșteri este încă necunoscut iar scopul final este să se descopere cât de mult se întinde sistemul de peșteri. Deci, următorul pas este să descoperim sfârșitul peșterii, ceea ce Le Blanc crede că va fi mai ușor iarna, când nivelul apei ar trebui să scadă.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/mysterious-giant-ancient-network-underground-caves-discovered-beneath-montreal/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Metoda Wim Hof

Metoda Wim Hof Method dezvăluită Metoda Wim Hof Method este similară metodei Tummo (căldura interioară) și Pramayamei (respirație yoghină). Totuși,...

Închide