O metropola veche de 200,000 de ani in Africa – partea I

1
O metropolă antică descoperită în Africa

Au fost acolo din totdeauna. Oamenii le-au văzut şi mai demult. Dar nimeni nu şi-a putut aduce aminte cine le-a construit – sau de ce? Până de curând, nici măcar nu se ştia câte sunt. Acum sunt peste tot – mii – nu, sute de mii! Şi povestea pe care ne-o spun e cea mai importantă a umanităţii. Dar poate este una pe care nu eşti pregătit să o auzi.

Ceva extraordinar a fost descoperit în zona de sud a Africii, cam la 240 km în interiorul continentului, la vest de Maputo. Sunt rămăşiţele unei metropole imense ce măsoară, după nişte estimări conservatoare, aproximativ 2400 km pătraţi.  Este parte dintr-o şi mai mare comunitate de aproximativ 16,000 km pătraţi şi pare să fi fost construită – fiţi gata – începând cu anul 160,000 până în 200,000 ÎC!

Imaginea [partea de sus a paginii] este o imagine de aproape a câtorva sute de metri de teren preluată de pe google-earth. Regiunea e oarecum izolată  şi „cercurile” au fost deseori întâlnite  de fermieri locali sau de băştinaşi în trecut. Dar, ciudat, nimeni nu s-a obosit să cerceteze cine ar fi putut să le facă sau cât de vechi sunt.

Acest lucru s-a schimbat când cercetătorul şi scriitorul Michael Tellinger, împreună cu Johan Heine, un pompier local şi pilot care s-a tot uitat la aceste ruine în anii cât a zburat peste regiune, s-au implicat în cercetare. Heine a avut avantajul să vadă câte sunt şi arealul ocupatde aceste fundaţii ciudate de piatră şi şi-a dat seama că importanţa lor nu era apreciată corect.

„Când John mi-a prezentat vechile ruine de piatră din sudul Africii, nu aveam nicio idee despre descoperirile incredibile din în anii următori. Fotografiile, artefactele şi dovezile pe care le-am strâns arată fără dubiu către o civilizaţie nemaivăzută şi pierdută care le precede pe toate celelalte – nu cu câteva sute sau mii de ani… dar cu zeci de mii de ani. Aceste descoperiri sunt zguduitoare într-o asemenea măsură încât nu vor putea fi digerate uşor de către comunitatea istoricilor şi a arheologilor, după cum am văzut deja. Este nevoie de o schimbare totală de paradigmă a modului în care privim istoria omenirii.” – Tellinger

Unde a fost descoperită

„Zona e cunoscută pentru un lucru frapant – aurul. „Miile de mine de aur antice descoperite în ultimii 500 de ani au arătat către o civilizaţie pierdută ce a trăit şi a săpat după aur în această zona a globului pentru mii de ani,” spune Tellinger. „Şi dacă acesta este legănul omenirii de fapt, e posibil să privim către activităţile celei mai vechi civilizaţii de pe Pământ.”

Pentru a vedea numărul şi întinderea acestor ruine, vă sugerez google-earth şi să folosiţi următoarele coordonate:

Carolina — 25 55′ 53.28″ S / 30 16′ 13.13″ E

Badplaas — 25 47′ 33.45″ S / 30 40′ 38.76″ E

Waterval — 25 38′ 07.82″ S / 30 21′ 18.79″ E

Machadodorp — 25 39′ 22.42″ S / 30 17′ 03.25″ E

Apoi cercetaţi puţin la o înălţime mică o cercetare a zonei formată de acest dreptunghi. Extraordinar!

Juca aurul un rol în densitatea populaţiei care a trăit odată aici? Site-ul este la numai 240 km de un port excelent unde schimburile maritime ar fi putut ajuta la menţinerea unei populaţii aşa numeroase. Dar aduceţi-vă aminte – discutăm despre aproape 200,000 ani în urmă!

Ruinele individuale [vedeţi dedesubt] sunt în mare cercuri de piatră. Multe dintre ele au fost îngropate în nisip şi sunt identificabile doar din satelit sau avion. Câteva au ieşit la iveală când clima în schimbare a spulberat nisipul, dezgolind fundaţiile.

 „Mă văd ca fiind destul de deschis la minte dar trebuie să recunosc că mi-a trebuit mai bine de un an până să îmi pice fisa şi să realizez că avem de-a face cu cele mai vechi structuri construite de pe Pământ. Motivul principal pentru acest lucru a fost că am fost învăţaţi că nu există nimic important în Africa de sud. Că civilizaţia a irumpt din Sumer şi Egipt şi alte locuri. Ne-a fost spus că până la aşezarea poporului BANTU din nord, ce se presupune că a început undeva în secolul 12 DC, această parte a lumii ar fi fost plină de vănători-culegători cunoscuţi ca şi Boşimani şi care nu au avut contribuţii majore la dezvoltarea tehnologiei sau a civilizaţiei.” – Tellinger.

O istorie bogată şi diversă

 

Când exploratorii au descoperit pentru prima dată aceste ruine au presupus că sunt staule pentru bovine construite de triburile nomade, precum Bantu, construite în migraţia lor către sud din secolul 13. Nu exista nicio însemnare anterioară a unei civilizaţii mai vechi capabile să construiască o asemenea comunitate dens populată. Nu a fost făcut niciun efort în a investiga siturile pentru că nu s-a cunoscut întinderea acestora.

În ultimii 20 de ani, oameni precum Cyril Hromnik, Richard Wade, Johan Heine şi o mână de alţi oameni au descoperit că aceste ruine nu sunt ceea ce par a fi. De fapt acum se crede că acestea sunt rămăşiţele templelor şi observatoarelor astronomice antice ale unei civilizaţii dispărute care se întinde înapoi în timp multe zeci de mii de ani.

Aceste ruine circulare se întind pe o arie imensă. Nu pot fi apreciate cu adevărat decât din aer sau din satelit. Multe dintre ele sunt complet erodate sau au fost acoperite de mişcările solului din agricultură şi de către meteorologie. Câteva au supravieţuit  destul de bine pentru a putea releva dimensiunilor lor măreţe [vedeţi deasupra] câteva având ziduri de aproape 1,5 m înălţime şi peste un metru lăţime în unele locuri.

Privind metropola, devine evident că e vorba de o comunitate bine organizată, dezvoltată de către o civilizaţie foarte avansată. Numărul minelor antice de aur sugerează motivul întemeierii comunităţii pe această locaţie. Găsim drumuri – câteva lungi de sute de kilometri – ce unesc comunitatea de zonele de terasamente pentru agricultură, foarte asemănătoare cu cele ale civilizaţiei Inca din Peru.

Dar se ridică o întrebare – cum se poate ca oamenii să fi realizat aşa ceva acum 200,000 de ani?

Un exemplu a ceea ce puteţi vedea pe google-earth

Asta veţi vedea pe google-earth la coordonatele 25 37’40.90″S / 30 17’57.41E [A]. Vedem scena de la altitudinea de 357 de metri.

Nu este o locaţie „specială” – doar unul dintre locurile alese aleatoriu din zona descrisă anterior. Arată tipul de dovezi găsite peste tot şi vă încurajăm să căutaţi în zonă cu ajutorul acestei tehnologii minunate.

Structurile circulare sunt clare în această imagine, chiar dacă ele nu sunt vizibile de la nivelul ochiului. Observaţi că sunt multe drumuri lungi [B] ce leagă grupurile de structuri circulare. Dacă apropiaţi şi urmăriţi aceste „drumuri” ele merg mulţi kilometri.

Faptul că putem vedea aceste structuri este datorită faptului că eroziunea naturală a înlăturat murdăria şi resturile ce le acopereau de zeci de mii de ani. Odată expuse la vânt, pietrele se curăţă şi par a fi noi.

 Dacă priviţi îndeaproape la zona de pământ ce pare a fi goală [C], veţi observa multe cercuri şterse, indicând faptul că şi mai multe aşezări sunt situate sub pământ. În realitate toată zona este plină de aceste structuri şi de drumuri ce le conectau.

De ce nu a văzut nimeni aceste lucruri până acum?

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
WOVOKA – Mesia poporului Paiute – partea I

"Când soarele a murit, am mers în Rai şi i-am văzut pe Dumnezeu şi pe toţi oamenii care au murit...

Închide