O masina de spalat care functioneaza fara apa

0

. este aproape de a ne scuti de MULTA apa. Masina lor de spalat (exista deja modele functionale pe piata profesionala – hoteluri etc) foloseste granule de nailon  pentru a spala rufele, folosind cu 90% mai putina apa decat o masina de spalat clasica. Masina foloseste de asemenea mult mai putin detergent si elimina necesitatea centrifugarii. Ei spun ca, in cazul in care toate gospodariile din SUA ar folosi acest sistem, amprenta de carbon ar fi micsorata in aceiasi proportie ca in cazul in care ar dispare 5 milioane de autovehicule de pe sosea si in acelasi timp s-ar salva 1.2 miliarde de tone de apa pe an – echivalentul a 17 milioane de piscine olimpice. Bang!

Ideea s-a nascut la , acolo unde profesorul Stephen Burkinshaw a conceput o tehnologie de imprimare a culorilor folosind granule de polimeri de nailon. Inversand acest proces, profesorul Burkinshaw a descoperit faptul ca atunci cand aceste granule sunt rotite impreuna cu rufe murdare, ele absorb murdaria si petele, in timpul acestui proces. Granulele pot absorbi murdaria in sute de cicluri de spalare si odata ce au fost folosite, ele pot fi reciclate foarte usor.

Pe -ul companiei Xeros se spune ca in acest fel s-ar putea salva peste 30% din costurile clasice pentru spalare, luand in considerare toti factorii. Potrivit CNET, compania Xeros s-a asociat cu  si masinile lor de spalat au aparut deja pe piata.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un cuplu demisioneaza pentru a-si construi un cuib al iubirii din ferestre reciclate

    Fotograful Nick Olson si designerul vestimentar  sunt un cuplu in care cei doi si-au parasit joburile pentru a isi...

Închide