O masina care merge cu apa sarata este lansata in Europa

0

Cu o lansare ce este menita sa atraga atentia industriei petroliere dar si a producatorilor de automobile electrice, o companie tocmai a primit aprobarea sa isi comercializeze automobilul ce functioneaza cu „apa sarata”, in Europa. Modelul e-Sportlimousine, construit in Germania de catre compania Quant, functioneaza cu ajutorul unui sistem de celule electrolitice cu combustibil construite de catre compania NanoFlowcell, generand nici mai mult, nici mai putin de 920 CP, atinge 100 km/h in 2,8 secunde si impinge masina la o viteza maxima de 350 km/h!

Probabil ca va intrebati ce sunt aceste celule electrolitice. Potrivit declaratiilor din cadrul Congresului Green Car, „Celulele electrolitice cu combustibil sau bateriile electrolitice cu combustibil combina aspecte ale unei baterii electrochimice cu cele ale unei pile cu combustibil. Fluidul electolitic curge in celule de combustibil – de obicei saruri metalice in solutii apoase – pompat din rezervor in celula. Acest circuit formeaza un fel de baterie cu un sistem electrolitic lichid incrucisat„.

Folosid aceasta tehnologie, modelul e-Sportlimousine poate produce o putere extrem de mare fara nicio emisie nociva pentru atmosfera. In timp ce acest model este menit sa fie extrem de scump, exista speranta ca acest sistem de baterii electrolitice cu combustibil sa fie folosit si pentru niste automobile accesibile publicului larg.

image_quant_05

Aceasta tehnologie are potential si pentru alte industrii, declara purtatorul de cuvant al companiei NanoFlowcell, Profesor Jens-Peter Ellermann: „Potentialul NanoFlowcell este mult mai mare, mai ales in domeniul surselor de energie domestica sau maritima, feroviara si in aviatie. Acestea pot fi folosite in extrem de multe domenii ca o sursa sustenabila, ieftina si ecologica de energie”.  

Iata si prezentarea automobilului:

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Viata este CURGERE

Viata este intr-adevar o curgere continua a experientelor. Cateodata o cascada ce canta vantului, alta data un rau ce susura...

Închide