O lampă cu apă sărată!

0

Lampa cu apă sărată folosește o sursă de energie abundentă pentru a reduce riscul de incendiu cauzat de către lumânări și costul iluminatului tradițional.

Această lampă inovatoare proiectată de către SALt (Iluminat sustenabil alternativ adică Sustainable Alternative Lighting),  o complanie din Filipine, poate funcționa ore întregi doar cu o sticla de apă și două linguri de sare. Această lampă are potențialul de lumina milioane de case din zonele unde încă nu există electricitate.

Inovatorii au declarat, ”Nu există componente interne ce pot cauza accidente cu foc. Un lucru în minus de avut în vedere pentru familiile care se bazează pe lămpi cu cherosen ca sursă principală de iluminat”.

Inginerul Lipa Aisa Mijena, de la De La Salle University, a proiectat lampa pentru a funcționa ca o ”Celulă galvanică”, creînd electricitate dintr-o reacție chimică dintre apa sărată și electrozi din interiorul lămpii.

lamp2

Invenția inovativă va oferi lumină pentru întreaga noapte pentru un an întreg, înainte ca electrodul să trebuiască să fie înlocuit. După cum declară website-ul , lampa poate fi o sursă de nădejde de lumină în țările insulare unde dezastrele naturale precum taifunurle sau inundațiile sunt un lucru comun. Fiind posibil de folosit cu apă de mare sărată, invenția este posibil să fie o salvare inspirată pentru cei care trăiesc actual fără acces la iluminat artificial.

lamp3-400x320

După cum se poate observa în imaginile de mai sus, modelul următor pe care producătorul intenționează să îl realizeze va include și o mufă usb pentru încărcarea telefoanelor mobile. Din nou, după un dezastru natural, această lampă ar putea fi în mod definitiv un ajutor de bădejde.

Pentru că multe familii trăiesc în sărăcie, în zone care nu au acces la electricitate, lămpile sunt proiectate să fie distribuite prin intermediul unor organizații non-profit celor care au nevoie de ele și abia apoi vândute ca obiect comercial. Lampa încă nu este pe piață (parțial din cauză că SALt nu a stabilit încă un preț), însă aceștia promit să păstreze un preț rezonabil și să fie disponibilă cât de curând.

“Suntem aproape de producția în masă” au declarat oficiali de la . Puteți urmări activitatea lor pe pagina de .

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya

Lămpile cu sare de Himalaya sunt extrase din minele de sare din Himalaya.  Ele sunt dezumidificatori și sursă de ioni...

Închide