O imagine în oglindă a Universului a existat înaintea Big Bangului

0
Imagine în oglindă

Big Bang-ul nu a apărut pur și simplu în universul nostru familiar, potrivit unei noi teorii controversate – acesta a și generat un al doilea anti-Univers care s-a extins înapoi în timp, ca o imagine în oglindă a Universului nostru.

Un nou articol din revista Physics World cercetează noua teorie propusă de un trio de fizicieni canadieni care spun că aceasta ar putea explica existența materiei negre (întunecate).

Anti-Universul

Noua teorie, care este prezentată într-un articol recent din revista Physical Review of Letters, are menirea de a păstra legea fizicii numită simetrie CPT. În anti-Univers, înainte de Big Bang, sugerează lucrarea, timpul curgea înapoi iar cosmosul era format din anti-materie în loc de materie.

Noua teorie este atrăgătoare, potrivit articolelor scrise pe subiect, pentru că ar însemna că Universul este plin de ”neutrino foarte masivi și sterili” ce ar putea explica materia neagră, un material misterios despre care se crede că este compoziția majoritară a Universului.

O nouă particulă

Din declarațiile cercetătorilor, potrivit revistei Physics World, multe dintre detaliile noii teorii trebuie să fie clarificate. Însă, co-autorul studiului Neil Turok, de la the Perimetery Institute for Theoretical Physics din Ontario, a declarat într-un interviu acordat publicației mai sus menționate că noua teorie este una pyternică pentru că se bazează doar pe particule cunoscute și câmpuri cunoscute, în loc să presupună că vor fi descoperite unele noi în viitor.

“Există această abordare în care explici un fenomen nou inventând o nouă particulă sau un nou câmp”, a declarat el pentru Physics World. ”Acest lucru ar putea să pară fără nicio bază”.

sursa: https://futurism.com/new-theory-mirror-image-universeAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Meditație versus ”mângâierea amigdalei”

În 2010 sau 2011, am primit un email de la Neil Slade. A vrut să îmi ia un interviu pentru...

Închide