O echipă japoneză a descoperit un minereu aproape ”infinit” dintr-un minereu extrem de rar

0

Cercetători din Japonia au cartografiat rezerve vaste ale unui mineral adânc îngropat în mâlul de pe fundul mării, destul de mari să răspundă cerinței globale, formând un fel de ”bază semi-infinită”, potrivit unui nou studiu.

Depozitul, descoperit în zona apelor exclusiv economice ale Japoniei, conține mai bine de 16 milioane de tone dintr-un element care este necesar pentru producția de aparatură high-tech, începând cu telefoanele mobile până la vehicule electrice, potrivit unui studiu publicat în Scientific Reports.

Echipa, compusă din membrii ai mai multor universități, afaceri și instituții guvernamentale, au cartografiat Oceanul Pacific de vest în apropierea Insulei Minamitori.

Într-o zonă plină de minerale, echipa a estimat că există aproximatv 1,2 milioane de tone ale unui ”oxid rar” depozitat aici, spune studiul, condus e Yutaro Takaya de la Waseda University și de Yasuhiro Kato de la University of Tokyo.

În urma descoperirii s-a extrapolat că o zonă de 2,500 km pătrați din sudul insulei japoneze ar trebui să conțină 16 milioane de tone ale acestor elemente valoroase și ”are potențialul de oferi aceste metale aproape semi-infinit pentru întreaga lume”, spune studiul.

Rezervele din zonă oferă ”un mare potențial ca depozite de minereuri pentru unele dintre cele mai critice elemente necesare societății moderne”, evidențiază studiul.

Raportul spune că sunt sute de ani de rezerve ale celor mai rare elemente, în această zonă.

Echipa a dezvoltat și o metoda extrem de eficientă de a separa elementele valoroase de celelalte elemente din mâl.

Lumea se beazează aproape exclusiv pe China când vine vorba despre elemente rare, Beijingul producând majoritatea elementelor disponibile actual pe piață. Însă Beijingul a restricționat în mod sever exportul acestor produse în momentele de tensiune diplomatică.

În 201, de exemplu, producătorii japonezi au avut de-a face cu o micșorare considerabilă a materiilor prime pentru că a existat o limitare a exporturilor din China. Acest fenomen a avut loc imediat după ce căpitanul unui remorcher chinezesc a fost implicat într-o urmărire cu Garda de Coastă în apropierea insulei administrate de Japonia, Senkaku, care se întâmplă să fie revendicate și de către China, unde aceștia sunt cunoscuți ca Diaoyus.

Studiul japonez a subliniat importanța depunerii unor eforturi de a dezvolta niște metode eficiente din punct de vedere economic, de a recolta mâlul de pe fundul mării.

“Resursele abundente și eficiența procesării mineralelor sunt indicatori puternici ale faptului că această nouă resursă (mâl bogat în elemente rare) ar putea fi exploatată în viitorul apropiat”, spune studiul.

sursa: https://www.japantimes.co.jp/news/2018/04/11/national/japan-team-maps-semi-infinite-trove-rare-earth-elements/#.WxGtv0iFOXIAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Rocile de pe Marte ar putea ascunde semne ale unor forme de viață vechi de 4 miliarde de ani

Rocile bogate în fier de lângă un vechi lac de pe Marte ar putea conține dovezi vitale ale faptului că...

Închide