Noi Piramide in Egipt?

0

Două posibile complexe conţinând piramide se poate să fi fost găsite în Egipt, conform Google Earth, într-o imagine prinsă de un satelit Google Earth.

Situate la aproximativ 145 km unul faţă de celălalt, situl conţine o grupare neobişnuită de movile cu forme şi orientări precise, ne relatează cercetătorul în Arheologie Angela Micol din Micol, N.C.

Una dintre locaţii este în nordul Egiptului, la numai 20 km de Abu Sidhum, de-a lungul Nilului, prezintă patru movile, fiecare fiind situate pe câte un platou triunghiular.

Cele două movile mai mari din acest sit au aproximativ 75 metri lăţime, iar cele douoă mai mici aproximativ 30 metri

 

Complexul este aranjat evident într-o formă clară, în care cea mai mare movilă se extinde în jur de 185 metri în lăţime – aproape de trei ori dimensiunea marii piramide de la Gizeh.

„La o examinare mai atentă a formaţiunilor, această movilă pare să aibă o terasă în partea superioară şi o formă triangulară, simetrică, ce a fost erodată în timp”, scrie Micol pe site-ul ei .

În mod ciudat, atunci când apropii imaginea vârfului formaţiunii triunghiulare, două forme circulare de aproximativ 6 metri în diametru apar în centrul triunghiului.

La circa 145 km către nord, aproape de oaza Fazoum, un al doile complex de piramide conţine o movilă cu patru laturi, cu două dintre ele trunchiate, de circa 45 metri lăţime.

„Are un centru clar de formă pătrată ceea ce este neobişnuit pentru o movilă de dimensiunea aceea şi pare a fi aproape piramidală văzută de sus,” scrie Micol.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un studiu arata ca Tai Chi – ul imbuntateste viata pacientilor cu afectiuni ale inimii

"În istorie, pacienţii cu probleme sistolice cronice la inimă au fost consideraţi prea fragili ca să facă exerciţii fizice şi...

Închide