Nano-spirale preistorice abia vizibile cu ochiul liber

0

In timpul unor investigatii ale unor depozite de minereuri din Muntii Ural in 1992, s-au descoperit mai multe nanospirale ciudate, vizibile cu ajutorul microscopului, in interiorul unor materiale care trebuie sa aiba cel putin 100.000 de ani. Originea acestor artefacte extraordinare si ciudate in acelasi timp pe care ochiul uman abia le poate distinge, inca nu este clara.

 

Au existat multe speculatii in legatura cu nanospiralele, inclusiv ca sunt un fals sau creatia unor extraterestrii, la care s-a renuntat in timp. Totusi, descoperirea acestor artefacte preistorice este foarte interesanta, pentru ca tehnologia sofisticata pentru producerea acestora nu a fost disponibila pana in anii 70. Spiralele au intre 3 cm. si 0,0003 mm. Structura lor este remarcabil de regulata, iar suprafetele sunt extrem de fine, avand perforatii din loc in loc, acestea fiind vizibile numai cu ajutorul microscopului electronic.

 

Nanospiralele sunt confectionate din cupru, tungsten sau molibden. Ultimele doua metale, impreuna cu altele sunt folosite in industria spatiala.

Nanospiralele sunt in principal construite din tungsten, iar miezul din tungsten sau molibden. S-au descoperit mai tarziu si cateva spirale confectionate din cupru. Ceea ce este fascinanta este proportia spiralelor datorita extraordinarei regularitati, ceea ce indica faptul ca ele nu ar fi putut fi realizate decat prin metode mecanice. Asa ca se poate spune ca ele sunt o constructie artificiala. 

Data lor de origine este estimata undeva intre anul 300.000 si 100.000 iC.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Eter(n)

Pamantul este o fiinta vie, la fel cum esti si tu, la fel cum sunt si eu, parte din acelasi...

Închide