Conexiunea corp-minte-spirit prin muzică

0

Conexiunea corp-minte-spirit prin muzică este uimitoare. Înscrise adânc în memorie se află frecvențele subtile care ne-au însoțit în primele clipe ale vieții fizice, purtând cu ele puterea ce provine din tărâmurile înalte ale minții-spiritului și ale Universului, imprimându-și ritmurile și tempourile în primele celule din care te-ai format. Pe măsură ce primele celule au început să se dezvolte în ritmurile luxuriante ale bătăilor inimii mamei – sunetele de frecvență joasă, șuierătoare ce pulsează dinspre placentă și cordonul ombilical – această simfonie minunată și vie a început să îți antreneze (două sau mai multe ritmuri care se sincronizează în unul singur) creierul și să se organizeze în mintea ta ca prima piesă muzicală a creației tale. Aceste influențe muzicale timpurii sunt cu tine pentru tot restul vieții. În afară de miros, muzica este cea mai rapidă cale de a-ți reseta mintea fără medicamete, iar efectul este virtual instantaneu. În plus, din perspectiva medicinei minte-corp, anumite frecvențe muzicale pot fi folosite pentru a canaliza și transforma anumite energii dintr-o anumită parte a corpului-minții-spiritului către alta, dar și prin întreaga ta ființă vie.

De ce funcționează muzica?

Unul dintre motivele pentru care muzica poate să îți ascută starea de alertă este faptul că de fapt îți schimbi activitatea undelor cerebrale atunci când asculți muzică. Undele cerebrale sunt mișcări electrice în creier, iar pentru a le măsura folosim un instrument numit electroencefalograf (EEG), care citește frecvența undelor cerebrale prin intermediul electrozilor plasați pe cap. De la cele mai înalte până la cele mai joase, aceste frecvențe sunt cunoscute sub numele de: unde beta, alfa, theta și delta.

Undele beta sunt active în timpul stării de veghe – cea în care ne simțim cei mai alerți. În această stare, atenția în general pornește ca fiind alertă și precisă, însă după un timp de experimentare a unui gând concentrat după altul, de obicei se slăbește și începi să te simți secătuit de energie.

Undele alfa sunt mai lente. Ele aduc cu ele o senzație de conștiență calmă, care este reflectivă și atentă. Această stare a minții este deseori asociată cu meditația. Undele alfa susțin conștiința pe toate cele trei niveluri și receptivitatea la energie îmbunătățește activitățile pe care le efectuăm.

Undele theta sunt și mai lente. Cunoscute drept ”creierul visătorului”, undele theta sunt asociate cu o stare a minții extrem de relaxată, în care te simți undeva între somn și trezie.

Undele delta sunt cele de frecvența cea mai joasă. Aceasta este starea minții în care are loc somnul profund fără vise. Este starea asociată cu transele.

În general, undele de frecevențe mai înalte cresc activitatea creierului, implicând o mai mare atenție, iar cele de frecvențe mai joase implică mai mult calm. Schimbând anumite frecvențe și tempouri muzicale, poți trece printr-o paletă de stări mentale care pornesc de la relaxare completă până la o stare de alertă maximă, de la energie puțină la energie maximă. Încearcă să asculți cntece menite să te facă mai vigilent, între șapte și zece minute și repetă dacă este nevoie. Calmarea durează ceva mai mult timp – de la zece la doisprezece minute – și poate fi repetată dacă este nevoie. Poți alege starea mentală și o poți susține. Mai mult decât atât, aceste stări mentale au puterea de a fi remenente. În final, îți poți antrena mintea să treacă în anumite stări atunci când activitățile zilnice o cer.

Conexiunea emoțională a muzicii

Factorii emoționali te influențează în același fel cum o face muzica. Acestea sunt de obicei declanșate de versuri, mesaje, teme și abilitatea ta de a te identifica ce ceva ce poți anticipa, precum un cor saua anumite solouri de chitară. Atunci când folosești muica pentru a-ți schimba energia, vrei să poți să te conectezi cu ceva din cântec, care îți va transmite exact calitatea atenției necesare situației în care ești. Cu cât poți face mai profund această conexiune, cu atât efectele vor fi mai profunde.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Rupând cercul vicios al fricii

Pacientul îi spune doctorului: ”Doctore, mă doare când fac asta!” Și atunci medicul clatină din cap și spune, ”Nu face asta”....

Închide