Monumentalul Baalbek – cele mai mari blocuri de constructie din lume

1

In Liban, la o altitudine de aproximativ 1,170 metri inValea Beqaa se gaseste faimosul Baalbek, sau cum era cunoscut in timpul Imperiului roman, Heliopolis. Baalbek este un sit antic folosit inca din Epoca bronzului, cu o istorie de cel putin 9,000 ani, conform dovezilor descoperite in timpul Expeditiilor arheologice germane din 1898.

baalbek3

Baalbek a fost un oras Fenician antic, numit dupa zeul cerului Baal. Numele ‘Baal’ in limba fenicienilor inseamna Dumnezeu, in a caror istorie apare mentiunea prin care acesta a sosit pe Pamant primul si de aceea teoreticienii care sustin ipotezele extraterestrilor antici spun ca edificiul initial a fost probabil construit ca platforma pentru zeul Baal pentru decolare si aterizare. Parte din ipoteza s-a nascut din cauza ca Heliopolis a fost construit pe o platforma masiva din timpuri pre-romane, pentru templul initial sau orasul lui Baal – Baalbek. Daca priviti imaginea de mai sus, devine evident faptul ca civilizatii diferite au construit diferite parti din ceea ce acum este cunoscut sub numele de Heliopolis. Totusi, dincolo de aceste teorii, scopul pentru care a fost ridicata aceasta structura este complet necunoscut. Pentru aceasta s-au folosit blocuri de piatra masive, cele mai mari dintre ele cantarind circa 1500 de tone si avand dimensiuni de 20,5×4,5×4,5 m. Acestea sunt cele mai mari blocuri de constructie din istoria lumii.

Modul in care aceste pietre au fost taiate si mutate a fascinat cercetatorii de foarte multi ani. Pentru ca exista texte antice care mentioneaza Baalbekul ca si teren de aterizare, s-au nascut speculatii in legatura cu pre-existenta civilizatiilor avansate despre care noi nu stim nimic sau teorii in legatura cu extraterestrii. Trebuie sa punctam foarte clar faptul ca aceste blocuri de piatra nu au fost realizate de catre romani dupa cum multi au sugerat. Totusi, daca am urmari ipoteza prin care romanii ar fi construit intregul sit, inclusiv platforma, ajungem la concluzia ca nici chiar romanii, cu tehnologia lor avansata, nu ar fi putut taia si muta pietrele cantarind de la 2 la 3 tone si mai ales blocurie care cantaresc 1500 de tone.

Este posibil ca platforma de sub Heliopolis sa fi fost construita ca baza pentru un templu mai vechi pe care egiptenii sau romanii l-au distrus pentru a construi Heliopolis (un nume dat de catre Alexandru cel Mare cand a cucerit zona). Zona a fost folosita anterior si de catre egipteni pentru a se inchina la Ra. Acest lucru ne face sa ne intrebam de ce multiple civilizatii au folosit acelasi loc pentru a construi acelasi templu, singura explicatie fiin faptul ca locul era important dintr-un anumit motiv. Este de asemenea important sa mentionam faptul ca in Heliopolis a fost venerat Baal alaturi de alti zei greci si romani. Peste ruinele sitului pre-roman, a fost construit un templu masiv al lui Jupiter, cel mai mare templu de acel gen, dar si temple mai mici pentru venerarea lui Venus si Mercur.

Cariera de piatra folosita pentru constructie se afla la circa 4,5 km distanta. Asadar, nu numai ca au transportat pietrele masive pe aceasta distanta dar le-au si asezat una langa cealalta intr-un mod atat de precis incat nu se poate introduce o coala de hartie intre doua blocuri.

Baalbek

Un alt lucru interesant este acela ca nu exista nici o referinta sau mentiunii a faptului ca Romanii/Grecii ar fi construit o asemenea platforma masiva de vreme ce este singurul loc din lume (si in consecinta, din Imperiul Roman) in care s-a executat o asemenea lucrare monumentala.

Intr-un alt context, arheologii biblici au facut legatura intre Baalbek si Baalgad, oras mentionat in Biblie.

16 Astfel Iosua a luat toată ţara aceasta, muntele, toată partea de miazăzi, toată ţara Gosen, valea, câmpia, muntele lui Israel şi văile lui, 17 de la muntele cel pleşuv care se înalţă spre Seir până la Baal-Gad, în valea Libanului, la poalele muntelui Hermon. A luat pe toţi împăraţii lor, i-a bătut şi i-a omorât. Iosua 11:16-11:17

Cu toate ca nu toti arheologii sunt de acord cu aceasta teorie. este evident ca exista similaritati intre a) Baal-gad, un sanctuar inchinat lui Baal si b) Baalbek, de asemenea un templu pentru Baal, conform legendelor (inainte de a fi numit Heliopolis si inaintre de constructia noilor temple), amandoua aflandu-se in aceeasi zona din Liban.

In Bible mai apare un alt nume legat de Baal, si anume Baalath, un oras al tribului lui Dan, fortificat de catre Regele Solomon in anul 970 i.C., unde Baal a fost venerat cu permisiunea lui Solomon. 

6 Baalatul şi toate cetăţile care slujeau ca cetăţi pentru merinde şi care ţineau de el, toate cetăţile pentru care, cetăţile pentru călărime şi tot ce a găsit cu cale Solomon să zidească la Ierusalim, la Liban şi în toată ţara al cărei stăpân era. 2 Cronici 8:6

Devine evident faptul ca Baalbek este un misterios oras antic ce a fost folosit timp de mii de ani de multe civilizatii diferite. Fenicienii, egiptenii, grecii si romanii l-au folosit pentru a il venera pe Baal. Originile sunt necunoscute si de aceea importanta acestui loc este de asemenea necunoscuta. Ceea ce este sigur este faptul ca situl initial nu a fost construit de catre romani, iar inaintea romanilor nu exista nici o informatie despre o civilizatie necunoscuta, care sa aiba tehnologia necesara pentru constructia unui asemenea monument masiv. Pare sa fie normal ca intr-un mod sau altul au obtinut aceasta tehnologie si intr-un fel totul se leaga de Baal.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

  1. LIBANa fost un loc fascinant pentru nemti in timpul razboiului, a devenit interesant probabil acum si pentru americani. Am ajuns la concluzia ca pina si razboiul economic perfectionat la inceputul acestui mileniu, are acelasi scop ca si cel de-al doilea razboi militar din secolul trecut. PUTEREA nu este militara nici economica de fapt,acestea au miza de a se ajunge la puterea cunoasterii stravechi,de aceea nici boma atomica nu a avut idei originale , tot din scrierile stravechi s-au insiprat. Veti vedea si pe Einstein fiind tot impostor, numai Tesla ramine un vizionar cu elemente de inspiratie divina.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cresteti seminte germinate ce au de 50 de ori mai mare putere antioxidanta decat broccoli

Germenii de broccoli fac beneficiile curative ale broccoliului propriu-zis sa para minuscule. Nu trebuie sa consumati cantitati insemnate de broccoli...

Închide