Misterul din spatele fulgerelor globulare rezolvat

0

În mod normal de mărimea unei portocale sau a aunui grapefruit şi durând până la 30 de secunde – dar fără o explicaţie despre cum se formează acceptată de către lumea ştiinţifică.

A sumedenie de teorii au fost prezentate în încercarea de a explica acest fenomen prin radiaţii de microunde de la norii de furtună, aerosoli care se oxidează, energie nucleară, materie neagră, antimaterie ba chiar şi prin posibile găuri negre.

Acum, o nouă teorie matematică pentru explicare misteriorului fenomen cunoscut sub numele de fulger globular este propusă de către un grup de crecetători de la CSIRO şi de la Universitatea Naţională a Australiei.

Acesta se concentrează pe modul în care fulgerul globular apare în case sau avioane – şi despre cum poate trece prin sticlă. ” O dovadă crucială a oricărei teorii legate de fulgerele globulare ar fi dacă respectiva s-ar putea utiliza pentru crearea fulgerelor globulare.

Teoria lui Lowke propune tot faptul că fulgerul globular este produs atunci când ioni rămaşi (energie electrică), ce sunt foarte denşi, sunt aruncaţi la pământ după lovitura unui fulger.

Lowke propune faptul că fulgerul globular are loc în case şi avioane când un jet de ioni acumulaţi la exteriorul unui geam şi câmpul electric rezultat pe partea celaltă a geamului excită moleculele de aer pentru a forma o descărcare sferică. Descărcarea necesită un câmp electric de aproximativ un milion de volţi.

„Alte teorii au propus că fulgerul globular este creat de către particule de silicon ce ard încet ce s-au format după un fulger, dar este greşită. Una dintre observaţiile făcute asupra fulgerelor globulare ce este citată în această lucrare s-a întâmplat atunci când nu a fost nicio furtună cu fulgere şi s-a creat din cauza ionilor de la radarul avionului ce opera la putere maximă în timpul unei ceţi dese.”

„După ce am zburat aproximativ 15 minute s-au născut pe capacul radarului două coarne ale focului Sf. Elmo. Arătau de parcă avionul avea coarne de taur… străluceau în culoarea albastră a electricităţii,” declară fostul locotenent Don Smith rememorând evenimentul.

Această întâlnire specifică a unui fulger globular de către doi foşti piloţi ai US Air Force, a fost folosită de către Dr. Lowke şi echipa sa pentru verificarea teoriei, oferind prima soluţie matematică explicativă pentru naşterea sau iniţierea fenomenului.

sursa:

notă personală: în lumea aceasta în care totul este energie condusă de algoritmi complecşi, fulgerele nu sunt decât similitudini ale sistemlui nervos. Sunt fenomene normale din viaţa planetei care ne e mamă şi cuib. Întotdeauna ar fi benefic să ne gândim la partea frumoasă a lucuruilor, la informaţia care aduce aport la înţelegere, la perfecţiunea fenomenologică a lumii. Sfere de lumină ce apar şi dispar într-un dans halucinant, în vis, în realitate, toate ipostaze ale gândului şi sentimentului, ale substanţei spirituale din care sunt făurite toate.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Este ADN-ul urmatorul internet? – PARTEA a-V-a

Pentru Popp homeopatia a fost un alt exemplu de absorbţie fotonică. A început să privească fenomenul ca pe un "absorbant...

Închide