Misterul din Coddu Vecchiu: mormintele uriasilor

0

Unele persoane spun ca acestea sunt mormintele uriasilor care au trait cu foarte multi ani in urma pe Pamant. Sunt aceste pietre de mormant ramasite ale continentului pierdut Atlantida? Cine a construit aceste masive pietre de mormant si cu ce scop? Au fost ele folosite ca morminte colective? Exista cateva intrebari fara raspuns in legatura cu „Mormintele uriasilor” sau „Tomba dei giganti” din Sradinia. Pana acum au fost descoperite 321 de asemenea monumente in Sardinia, inclusiv cel din Coddu Vechiu.

giantscodduvecchiu

Mormantul uriasilor din Coddu Vecchiu.
Mormintele sunt alcatuite dintr-o stela centrala, care este o placa din piatra sau din lemn cu o gaura in ea, functionand ca intrare. Zidurile se extind de la usa si formeaza un coridor interior. Probabil ca atunci cand au fost construite, acestea au fost si acoperite. Mormintele nu au fost investigate pana in ziua de azi in mod stiintific si riguros, fiind inca invaluite in mister. Oamenii care le viziteaza vorbesc despre energiile pozitive care inconjoara mormintele gigantilor, acestea oferind o energizare puternica. Potrivit legendelor locale, in zona acestor morminte au locuit candva niste giganti puternici.

Unul dintre morminte are 30,5 metri inaltime, ceea ce sugereaza faptul ca un gigant ar putea fi ingropat aici. Sardinia este o zona bogata in istorie, fiind gazda mai multor pietre misterioase, statuete si alte lucruri neexplicate. Potrivit declaratiilor lui , „pe intregul teritoriu al Sardiniei, istoricii au intalnit nenumarate ‘Nuraghes’, care sunt denumirea arhaica pentru ‘baliza’. Aceste cladiri sunt construite de cele mai multe ori din pietre uriase, deseori cantarind multe tone asezate una peste alta fara mortar, cu gauri in centrul lor.

giantscodduvecchiu3

Mormantul uriasilor din Coddu Vecchiu. Imagine:
Esenta tuturor structurilor megalitice este asezarea materialelor peste energia spatiului existent in acea zona pentru a le incarca. Zonele din jurul „Nuraghes”-urilor contin destule pietre, asadar acestea au fost folosite ca material de constructie. Constructia pe verticala asigura stabilitatea, mai ales daca ne gandim ca nu a fost folosit niciun mortar – spatiul interior putea fi folosit ca dolmene, pentru a aduce un plus energiei corporale. Acestea functionau ca menhir sau ca alte structuri megalitice, insa concetrarea masiva a acestor elemente in anumite zone nu a putut fi explicata. Structuri similare, dar de forma conica – numite Brooches – au fost construite in Scotia”.

giantscodduvecchiu2

Mormantul uriasilor din Coddu Vecchiu. Imagine:
Sardinia este faimoasa si pentru . Imediat dupa descoperirea acestor statui uimitoare, ele au fost ascunse in mod deliberat in subsolul unui muzeu.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/giantscodduvecchiu.php#.VeDQ2fmqpBcAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Puterea simbolurilor si arhetipurilor

Ai putea ca nici sa nu-ti dai seama, insa viata ta este modelata de simboluri care iti sunt oferite sau...

Închide